divendres, de setembre 19, 2008

ENSORREM MOLLET !

La gran riquesa comercial de qualsevol població o ciutat d’arreu de Catalunya, d’Espanya i de tot Europa són les clienteles foranies., fent factible el fàcil accés i la disposició de pàrquings gratuïts davant els de pagament.

Girona capital, en la part del centre, concretament a 100 metres de la plaça de la Independència, on hi ha els dos grans edificis de Correus i Jutjats, disposa d’unes 1250 places de pàrquing gratuïtes, les 24 hores, els 365 dies de l’any, degudament asfaltades, senyalitzades i enllumenades ( dades confirmades per l’Ajuntament de Girona mateix).

Granollers, per part del seu Ajuntament, disposa de diferents pàrquings municipals, totalment gratuïts i senyalitzats. Vic, disposa de diversos pàrquings gratuïts a les entrades de la població, com també en la nova urbanització de l’estació de Renfe, com també en el recinte firal del Sucre, on s’ubiquen entre d’altres les administracions d’Hisenda i les multisales de cinema El Sucre, on més del 60% dels seus espectadors són forans.

Figueres disposa de múltiples aparcaments gratuïts. A més, en la temporada d’estiu disposa del recinte firal, un gran aparcament amb servei d’autobús cap al centre on passen autobusos cada quinze minuts de dilluns a dissabte entre les 9 i les 21 hores.

Aquí a Mollet, aquells qui deien que el peatge de la Llagosta era un atracament i pitaven com desesperats i deien les mil pestes de la Generalitat, són els mateixos “ actors” que per reials pebrots, volen imposar el pagament a l’aparcament al Pla de les Pruneres sense donar cap més alternativa. O caixa o faixa.

Granollers, Sabadell, Manresa, Vic, Figueres, Barcelona i d’altres poblacions importants comercialment no són autosuficients i sort en tenen dels clients forans. Aquí a Mollet ploren i bramen des de l’ajuntament perquè molta gent compra a fora de la població i al mateix temps no volen que la gent de fora del municipi vingui a comprar a Mollet amb cotxe. Tot al contrari , dificulten al màxim la circulació de vehicles i estrenyen al mínim tant els carrers com les places.
Faran tots vostès una edició especial del popular TBO? Diuen que som la capital del Baix Vallès quan no tenim ni estació central d’autobusos, ni delegació d’Hisenda, ni moll de càrrega i descàrrega de Renfe, ni tenen parada a Mollet els trens directes, així com també els semidirectes.

Per tot això, volem fora la imposició de pagament a l’aparcament del Pla de les Pruneres. Fora castigar les classes treballadores. Fora aquesta persecució endimoniada de tot vehicle que vingui a la nostra localitat. Senyors, deixin d’ensorrar comercialment tot Mollet !

Tots com vostès són tan i tan entesos en matèria comercial com un servidor en matèria d’energia nuclear. Per tant, i de tot cor, els demano que dimiteixin perquè la situació és més que gravíssima. Està en joc la vida de tot el comerç de Mollet, el present i el futur.

Lluís Bonal
Botiguer del centre de Mollet

( Agraeixo des d'aquí, la col.laboració de'n Lluís Bonal i la seva autorització per a fer difusió del seu article d'opinió en aquest blog)