dilluns, de setembre 29, 2008

Contra el sectarisme de "El 9 Nou del Vallès Oriental"

Adjunto aquí la carta que el meu company Àdam López ha adreçat a la direcció de "El 9 Nou" del Vallès Oriental", després de quatre anys de continuades mostres de sectarisme i discriminació injustificada. Una carta que no ha vist la llum a les planes de " El 9 Nou", ni segurament la veurà mai. Ja se sap, si cou....En fí, com a mínim, aspirem a que algun dia, algun responsable de Premsa d'Osona, ens expliqui el perquè de tants anys de marginació injustificada. No s'hi val anar de "progre" i després aplicar la censura a aquelles veus independents i rebels, que no tenen ni calers per anunciar-se , ni poder polític per acontentar els interessos d'alguns. Malgrat això, sovint són aquestes veus, les que a petita escala, van canviant les coses i mantenen encesa la flama de la rebel.lia davant els poders de sempre.
Molt bé, Àdam !




Carta al director de l'edició de " El 9 Nou " del Vallès Oriental :

No sabem que té "El 9 Nou" en contra d’una formació local com Independents per Mollet (IxM), perquè després de més de cinc anys de treball a nivell local i amb més de quatre-centes propostes, denuncies i accions, aquest mitjà no hagi considerat mai adequat fer-se ressò de ni tan sols una d’elles. Després de tot aquest treball desplegat, si més no, tenim el dret a preguntar-nos què té "El 9 Nou" en contra d’IxM per condemnar-la d’aquesta manera a similar ostracisme.

El motiu d’aquest carta però, és ben bé un altre. No és ja que "El 9 Nou" ignori sistemàticament totes les accions, notícies i denúncies que genera IxM, sinó que ara reblant el clau publiqui informacions obviant una part essencial d’aquestes, el seu origen, el seus antecedents i els seus protagonistes. Crec sincerament que això va molt en perjudici dels seus lectors, que es mereixen sempre el respecte a la veritat completa, per sobre dels “vets” que incomprensiblement s’hagin instaurat.

El motiu essencial d’aquesta carta, és que recentment el seu mitjà va publicar una notícia sobre el problema que hem patit a Mollet amb l’històric campanar de la nostra ciutat, les finestres del qual els responsables de la parròquia, havien cegat amb planxes metàl·liques, per ocultar la instal·lació d’unes antenes de telefonia mòbil a l’espai interior de les campanes. La crònica, inexplicablement, relatava aquesta qüestió i assenyalava finalment, com quasi per art de màgia, sense intervenció de ningú més, tot havia estat resolt i el campanar havia recuperat la seva imatge original.

El fet és que, com gran part de la població de la nostra ciutat coneix sobradament, això no és així. I obviar-ho, no és informar, sinó seccionar la realitat, contra els mateixos principis bàsics del codi deontològic de la professió periodística. Aquest tema, com han recollit altres mitjans i agències a les que tenen accés, va sortir a la llum pública arran de la denúncia que va fer Independents per Mollet (IxM), que és l’ única formació que ha treballat per la solució d’aquest problema i ha mantingut en marxa una campanya específica fins a la seva positiva resolució. –poden fer un seguiment de tot això a la nostra web : http://www.independentsxmollet.cat/-.

La qüestió és que el treball fet per IxM ha aconseguit finalment el que reclamava, que el consistori molletà s’impliqués en aquest tema. El campanar de la ciutat ha recuperat l’aspecte tradicional i s’ha aconseguit aturar el projecte d’instal·lar-hi antenes de telefonia mòbil al seu interior. Amb aquest balanç IxM, hem pogut donar per finalitzada la nostra campanya, amb el convenciment que és una excel·lent notícia per la ciutat. Aquesta i no el fet de sortir més o menys a la premsa, és la nostra motivació més important. Cadascú que en tregui les seves pròpies conclusions. Nosaltres com sempre, restem a la seva disposició, per qualsevol aclariment, com sempre ho hem estat en aquests darrers cinc anys de silenci informatiu, que potser algun dia algú podrà explicar.

Àdam López
Independents per Mollet ( IxM)


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Perquè us preocupeu tant pel 9 si a Mollet no el llegeixen més que quatre enteraillos ??? Però si és un diari de Granollers, com voleu sortir-hi?
Ai, que innocents que sou els d'IxM !!

Jesús M Carrasco ha dit...

No ens preocupa gens,ja fa temps que entenem que els mitjans tenen la seva pròpia lògica, els seus propis interessos i alguns, les consignes d'altres que han de salvar el seu cul.
No és aquest el tema, però, es tracta de que ja hem callat durant molt de temps per respecte i ara ha arribat ja el moment de dir prou a la prepotència d'alguns que es pensen que poden manipular la informació i enganyar la gent com volen.
Si no volen treure res, que no ho facin, no passa res. Tot i que també estaria bé que expliquessin als seus lectors el perquè. Hem passat quatre anys, sense ells i podem passar quatre més sense cap problema, ja ens busquem nosaltres la vida per explicar el que fem. Ara bé, el que no estem disposats a deixar passar, és que es deformi la realitat únicament per a que no surti IxM. POdria fer una llarga llista d'exemples, però no és el moment. Això no és tol.lerable, i, a més, es miri com es miri, és injustificable. Ja n'hi ha prou.Prou de sectarisme !

Anònim ha dit...

Els mitjans estan controlats pels que manen. O es que no veieu la tele i la ràdio de Mollet que s'han convertit el telemonràs ??

I la premsa gratuïta també va pel mateix camí.Cada dia més pro-qui mana. Només cal veure les portades per començar a flipar.

Jesús M Carrasco ha dit...

Tampoc em pensava que aquest tema donés per tant, la veritat. Tot i que cada dia és més clara la docilitat dels mitjans amb els que manen. A Mollet, un exemple el tenim amb el Contrapunt. Va apostar clarament per l'Entesa, arraconant-nos a nosaltres per díscolos i no tenir poltrona i ara de sobte s'ha tenyit d'un color prosociata que fa fredar.
Una prova d'això la teniu al darrer número. 5000 signatures d'usuaris del Pla de les Pruneres mereixen una columneta sense foto. Una parida, ni tan sols realitat de l'Equip de Govern socio-convergent, té el regal de mitja plana, pel morro. El poder abans que la veu dels ciutadans que es revolten !
No anem pas bé.
Ramón, on ets ?????