diumenge, de març 03, 2013

Les Pruneres : preguntes sense resposta

Ara fa un any que amb la inauguració de les Pruneres, es consumava el major “despilfarro” de la història de Mollet. En total, uns dotze milions d’euros, és a dir uns 2000 milions de ptes. Amb un deute oficial de 34 milions d’euros- 5.700 milions de ptes-, un 20% de la població activa -5.500 persones- sense feina i els mateixos dels darrers trenta anys a l’Ajuntament, la ciutat ara perdia quatre-centes places d’aparcament, dos-cents arbres i la gestió d’un patrimoni públic durant cinquanta anys,

Ara fa un any, des d’IxM recordàvem que sobre aquest projecte hi pesaven massa incògnites. Què va passar amb el projecte inicial, guanyador del concurs d’idees presentat oficialment per l’Ajuntament ? Perquè es va doblar el cost total del projecte definitiu, malgrat el greu deute que arrossega l’Ajuntament ? Perquè es va fer començar les obres en ple dia festiu, dia de la Constitució, malgrat el sobrecost que suposava ? Perquè l’empresa no va rebre els pagaments, en temps i quantitat acordats inicialment ? Perquè no es va reservar un espai per aparcament gratuït com volien milers de ciutadans o perquè es va hipotecar el futur dels propers dotze ajuntaments, privatitzant el subsòl de les Pruneres, per lliurar-lo a una empresa privada, per com a mínim, cinquanta anys ? Són només algunes de les interrogants a les que encara un any després seguim esperant una resposta.

El pla de les Pruneres necessitava una actuació de millora, però amb uns costos ajustats a la realitat de Mollet, dedicant el major espai possible per a ús ciutadà, però mantenint un espai per a encabir les activitats festives, fires, etc i reservant una zona adequada per aparcament gratuït al servei dels ciutadans, tal i com van reclamar les 8.000 persones que van donar suport a la recollida de signatures a la campanya que va dur a terme IxM.

Avui els ciutadans seguim necessitant respostes. I si qui té les respostes,  l’Equip de Govern de l’Ajuntament (PSC-CiU), no les ofereix, segueix generant més dubtes i contribuint al descrèdit de la política i dels polítics. I tot plegat no afavoreix gens la confiança dels ciutadans que veiem com apareixen casos de mala gestió dels recursos econòmics de molts ajuntaments, vinculats a milionaris projectes urbanístics, quan no directament de corrupció, lucre partidista o personal. Ara més mai els ciutadans necessitem respostes i per regenerar la política, necessitem polítics que responguin.