dilluns, de març 26, 2012

El 29 de març, aturem Mollet !


El  proper 29 de març moltes persones anirem a la vaga contra una reforma laboral inútil i injusta, que no soluciona els problemes econòmics i generarà més atur i precarietat. Perquè aquesta reforma laboral, és un autèntic “xanxullo” empresarial. A partir d’ara, tots els acomiadaments seran procedents per norma, es podran fer EROs sense que l’administració els aprovi, l’empresa podrà abaixar -te el sou, desplaçar-te a a una altra localitat, canviar el teu horari i altres condicions a voluntat i fer que una baixa per malaltia sigui motiu d’acomiadament, entre d’altres coses.

Un pas més en una política de retallades als serveis públics i als nostres drets que fa  recaure el pes de la crisi sobre qui menys té, mentre els causants reben milers de milions d’euros en ajudes públiques i mentre a Catalunya seguim condemnats a un etern espoli fiscal.

En aquest context, el naixement de la plataforma Mollet29M, de la que forma part Independents per Mollet (IxM), com a espai unitari de mobilització, ens demostra que podem plantejar alternatives des l’esquerra i que només junts podem vèncer als més poderosos. M’agradaria poder dir el mateix d’altres iniciatives, com la de l’alcalde que ha anunciat que es descomptarà el sou corresponent a aquest dia, però em queda el dubte de si farà el mateix que ha fet amb els descomptes que ha practicat als treballadors municipals per les aturades dels darrers anys, que sembla haver-se gastat, en lloc d’enviar-los a una ONG, com està obligat per conveni.

El proper dijous 29 de març ens afecta a tots. Tant si tenim feina, com si no. Tant si tenim una empresa, com si tenim un negoci, perquè com podrem seguir sent la teva clientela si cada cop tenim menys poder adquisitiu ? Ens cal deixar de treballar un dia, per no deixar de treballar per sempre. Ens cal abaixar per un dia la persiana, per no haver de baixar-la per sempre.

Hem de dir ben alt als nostres governants que aquest no és el camí per sortir de la crisi, que hi ha alternatives sense retallar drets i serveis: amb una fiscalitat progressiva, lluitant contra el frau, amb una reforma financera que garanteixi que el crèdit arriba a famílies i empreses, amb plans per a la reactivació de l’economia i el consum,etc.

El proper 29 de març, pels teus dres, per la teva economia, pel benestar de tots, no obris la persiana, fes vaga. Engegem una esperança, aturem Mollet !