dimecres, de juny 23, 2010

Moció d'IxM per reclamar pregoners molletans a la Festa Major

Independents per Mollet (IxM) hem presentat a l’Ajuntament una proposta de moció per reclamar que el pregó de la Festa Major sigui fet per ciutadans molletans o amb una estreta relació amb la nostra ciutat.

Els independents molletans, venim reclamant als darrers anys,  la necessitat d’avançar cap a un nou model de Festa Major  perquè  el model actual, malgrat l’esforç incalculable de les Colles, pateix moltes mancances. Creiem que per avançar en aquesta direcció, un dels primers i més factibles canvis que cal efectuar, és el de l’acte oficial que obre les celebracions, el pregó inicial de la Festa.

La lectura del pregó hauria de ser considerada un honor, no una actuació més de la Festa i acceptada amb aquest caràcter i òbviament de manera gratuïta. A més, en l’actual context de crisi, convertir el Pregó de la Festa en un espectacle mancat de “molletanitat”, amb pregoners forans que cobren milers d’euros per sortir a l’Ajuntament, llegir una xuleta i marxar, és seguir prenent el pèl als ciutadans, i francament, ja n'hi ha prou.

La moció d’IxM vol aconseguir el compromís del consistori perquè el pregó de la Festa, el faci un ciutadà o ciutadana de Mollet, que pugui donar testimoni de la vida i la memòria de la ciutat o del seu compromís, integració i estima a la mateixa. Seria la millor solució per a "molletanitzar" la Festa i a més ho faria gratis.