dijous, d’abril 29, 2010

Un "pilotassu" al Pla de les Pruneres ?

Independents per Mollet (IxM) hem reiterat la nostra oposició frontal a la decisió de l’Equip de Govern de l’Ajuntament (PSC-CiU) de doblar el cost previst per a la realització del projecte d’urbanització del Pla de les Pruneres, vinculat a la construcció i privatització d’un pàrquing soterrani de pagament i a la urbanització de l’espai exterior.

El projecte inicial estava pressupostat en 3 milions d’euros, mentre que el que va es va aprovar a la darrera sessió plenària de l’Ajuntament superarà amb escreix els 6 milions, és a dir un 100% d’augment.

Doblar el cost d’aquest projecte suposa un augment tan “sospitós" com innecessari, que no afavoreix gens la confiança dels ciutadans, que estan veient com apareixen casos de mala gestió dels recursos econòmics de molts ajuntaments, vinculats a milionaris projectes urbanístics, quan no directament de corrupció.

Resulta “increible” que l’Ajuntament presenti aquest “despilfarro” a costa de les butxaques dels molletans, com una iniciativa per crear ocupació, perquè ja s’ha vist que les inversions dels plans del Govern de l’Estat a Mollet, no ha aconseguit més que omplir els comptes corrents d’alguns i la ciutat segueix sent líder en atur a la nostra comarca.

Amb aquest projecte el Govern municipal ha actuat com si fos una mena de “tril.ler”, dividint el projecte en tres parts, cadascuna en un cubilet diferent per marejar el personal, intentant amagar la boleta de la realitat, que és la seva decisió de doblar el cost de les obres, en uns moments de greu crisi financera de l’Ajuntament.

Estem davant del segon capítol de la seva concepció faraònica de ciutat, és com si cada alcalde s’hagués de fer la seva piràmide abans de plegar. Només que en costos totals la “piràmide” del “faraó” actual, superarà amb escreix els del polèmic “Parc dels Colors”, que va primar un disseny allunyat de les necessitats dels ciutadans i ha resultat un espai poc reeixit per l’ús social a més d’una sagnia pels seus elevats costos de manteniment.

La maniobra de l’Equip de Govern doblant el cost d’aquest projecte d’urbanització, a més de presentar massa incògnites que no s’han explicat als ciutadans, resulta del tot injustificable en el marc de crisi econòmica que pateixen els ciutadans, als quals no es fa més que pujar-los els impostos, i és una pressa de pèl que precisament ho defensi un Equip de Govern que té dificultats per pagar als proveïdors i és el setè més endeutat de Catalunya.

Independents per Mollet (IxM) refermem la nostra a favor d’avançar en la reurbanització d’aquest espai però amb uns costos ajustats a la realitat de Mollet, dedicant el major espai possible per a ús ciutadà, però mantenint un espai per a encabir les activitats festives, fires, etc que tenen lloc a la ciutat, i reservant una zona adequada per aparcament gratuït al servei dels ciutadans, tal i com van reclamar les 8.000 persones que van donar suport a la recollida de signatures a la campanya “Salvem el Pla de les Pruneres”, que vam dur a terme IxM amb aquesta finalitat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El ultimo pleno estuvo calentito con el tema.

Jesús M Carrasco ha dit...

Sí, en aquest punt va haver molta demagògia. A IxM ens va saber especialment greu la intervenció del portaveu de CiU, soci “decoratiu “dels socialistes al Govern, que no només va obviar les més de 8.000 persones que van donar el seu suport a la Campanya impulsada per Independents per Mollet (IxM), “Salvem el Pla de les Pruneres”, sinò que va tergiversar el sentit d’aquesta reclamació, que es va centrar des d’un bon principi, en la necessitat “d’avançar en la reurbanització d’aquest espai amb uns costos ajustats a la realitat de Mollet, dedicant el major espai possible per a ús ciutadà, mantenint un espai per a encabir les activitats festives, fires, etc que tenen lloc a la ciutat, i reservant una zona adequada per aparcament gratuït al servei dels ciutadans”, i no en el que va assegurar Guillaumes. Només cal fer una ullada a aquest bloc, o a la nostra web, el millor arxiu de la campanya per comprovar-ho.