dimarts, de novembre 11, 2008

On va ERC de Mollet ?

El darrer gir polític d’ERC de Mollet, evitant votar en contra dels pressupostos municipals, malgrat les seves mancances i renúncies, i sense que se sàpiga que s’hagi acceptat cap mena de paquet de mesures d’acció formulades per aquest partit, resulta més que intrigant.

La votació dels pressupostos, no és cap tonteria. És potser el moment més important del calendari polític anual. En ell es visualitzen majories i minories de govern i es defensen les prioritats d’acció de cada formació. Ni tan sols l’excusa donada sobre la crisi, té un pes polític prou significatiu per a entendre el retrocès que en el seu paper d’oposició municipal està patint aquesta formació. La ja de per sí fluixa oposició a la majoria absoluta del PSC-PSOE, adornada per CiU, es desdibuixa encara més amb aquest canvi de rumb d’ERC a l’espera que passi la tempesta. I creieu-me que em sap greu.

El primer avís d’això, ja el vam tenir amb la seva negativa a donar suport a la reivindicació de milers de ciutadans sobre el manteniment de l’aparcament gratuït de les Pruneres, quan en un principi havíen ofert el seu suport i col.laboració. Tots sabem però, que van pesar més motius partidistes, i una por totalment injustificada a un possible creixement d’Independents per Mollet (IxM) pel treball fet durant aquesta campanya. Dic totalment injustificada, perquè tot i que ja he reiterat moltes vegades que la raó de ser d’IxM, no és aconseguir càrrecs a l’Ajuntament, sinò l’acció a peu de carrer, queda encara massa temps per les eleccions i tot sabem per experiència pròpia. com va l’electorat de memòria…

Així les coses, el panorama dibuixa una ERC, massa preocupada pels seus debats i conflictes interns, massa poruga i acomplexada, per a respondre als reptes que se li van plantejar quan aquesta legislatura va aconseguir per primer cop des de la transició, tenir un regidor a l’Ajuntament amb llista pròpia i pel que sembla, ni tan sols els prop de 10 milions de les antigues pessetes que ha ingressat del pressupost municipal aquest any passat, per a despeses, semblen haver estimulat el seu treball.

ERC té un paper important a complir a la nostra ciutat, si vol consolidar-se com a força municipal i treballar per eixamplar la base social d’un projecte de l’esquerra independentista. De moment, els signes són preocupants, i fins i tot hi ha gent que comença a parlar d’una mena d’acord no escrit amb els manaires, però estic ben segur que només són males llengües i que superaran les temptacions d’adormir-se sota l’ombra de la surera majoritària i recuperaran el seu esperit de lluita i inconformista, pel qual molta gent els va donar la seva confiança.