dimecres, de gener 23, 2008

Ball de Diables de Mollet: 25 anys de foc i de festa!

El Ball de Diables de Mollet fa enguany 25 anys. És un aniversari significatiu per a una entitat de cultura popular arrelada a una ciutat peculiar. Els Diables de Mollet, malgrat haver passat, com totes les entitats per diferents etapes vitals, han aconseguit consolidar-se com un referent important en el panorama festiu molletà. Malgrat els canvis, les dificultats i molt sovint l’escassetat de mitjans, els diables molletans no s’han rendit mai i espero i desitjo que no ho facin mai.

Deu fer uns tretze anys, si la memòria no em falla, des que em vaig vestir de diable per primera vegada i tot i que per diferents motius no he pogut participar tan assíduament com m’hagués agradat, sempre que m’ha estat possible he fet un cop de cap per a sortir amb la colla.

En aquest aniversari però, no ens podem oblidar de tots aquells que han passat per ella i que per raons vitals van haver de deixar el relleu a d’altres, el Francesc, el Dani o el Ferran, són alguns d’ells, però n’hi ha molts més, d'antics i d'actuals: els membres de la junta en actiu i especialment el Mana, el Dídac, el Mark, la Mireia i la Sarai. El grup de tabalers, a càrrec del David, que no per anar sempre al darrera són menys importants, i és clar, tots els diables i diablesses la majoria gent molt jove que deixa les seves coses per deixar-se anar amb aquest vici afortunat que és el culte al foc. Tots ells també han sabut portar la colla fins al dia d'avui. A tots ells és de justícia també fer-los un reconeixement, perquè tots han fet possible que enguany arribem a complir aquests magnífics 25 anys.

Coincidint amb la diada de Sant Vicenç, Festa Major d’hivern de Mollet, va tenir lloc aquesta passada setmana un correfoc molt significatiu. Van acompanyar als diables de Mollet, les colles de Reus i de Montornès, precisament les dues colles padrines del nostre Ball de Diables. Totes tres vam tornar a passar en acabat, per la “ Porta de l’Infern”, simbolitzant el nostre agermanament amb el foc i la festa.

Són 25 anys de foc i de festa. 25 anys “ cremant “ la ciutat. Què en siguin molts més !
Moltes Felicitats “ Ball de Diables de Mollet “ !!

Un diable barbut.