dimecres, de maig 25, 2011

IxM agraeix als ciutadans el suport rebut

Independents per Mollet (IxM) volem agrair el seu suport als ciutadans que van dipositar la seva confiança en la nostra formació independent, a les eleccions municipals d’aquest passat diumenge.

Val a dir que malgrat els resultats obtinguts per IxM, són similars als anteriors, tan sols quaranta-vuit vots de diferència, s’allunyen força de les previsions que teníem inicialment, tant pel treball fet, com per les sensacions que teníem de contacte amb la gent. Malgrat això, sembla que indiquen la consolidació un petit espai electoral, d’esquerra lliure alternativa, que encara està en construcció.

Quan un col.lectiu de gent lliure, treballa tant com ho ha fet IxM, és lògic que sempre esperi més i se senti una mica decebut. Sobretot quan contempla com altres formacions amb missatges tant perillosos per la convivència com simplistes, naveguen a tota vela en les diferents cites electorals. Per això lamentem que els resultats no es corresponguin ni de lluny amb el gran treball desplegat per IxM durant aquests passats quatre anys, que ha estat sens dubte, formidable. Però els resultats són els que són i ara cal  assumir-los i treure’n les conclusions pertinents.

Segurament no hem pogut o no hem sabut, superar les dificultats existents per fer arribar als ciutadans tot el treball fet per IxM així com les nostres propostes de futur. Tampoc ens ho posat gens fàcil. Mollet és una ciutat que ha crescut massa i sense els milionaris recursos dels que disposen els partits institucionals és una feina de gegants. Segurament també, tant la dispersió de vot en multitud de candidatures petites, moltes d'elles sense cap projecte de ciutat i en algun cas impulsades per altres forces de la ciutat per dividir el vot, com el context d'aquestes eleccions que han fet augmentar un vot en blanc que no hem sabut atreure, ens ha perjudicat de manera important.

Ara toca però, analitzar amb calma tant els possibles encerts, com els errors comesos en aquesta campanya. Personalment, crec que hem fet una de les millors campanyes possibles  i potser això ha servit per consolidar encara que lluny de les nostres expectatives, un petit espai electoral que haurà de saber créixer per oferir més a la ciutat.  La veritat és que, tot i que obtenir representació municipal no ha estat mai el principal objectiu d'IxM, podria haver suposat un pas endavant per poder treballar amb més mitjans, tenir més incidiència per millorar la ciutat i per formar nous equips, atès que un dels compromisos que IxM recull al seu Codi Ètic és el de fomentar la rotació dels càrrecs electes.

Una cosa és ben segura, Independents per Mollet (IxM) hem pogut constatar la dificultat de realitzar una campanya electoral en igualtat de condicions a la resta de formacions, tant per la diferència extrastofèrica de recursos econòmics, com per la restricció d’espais electorals – es van atorgar tres fanals i dos plafons a IxM- i de comunicació –no participació al debat de Vallès Visió, etc,-i la repressió exercida pel poder municipal a aquesta veu lliure i rebel que s'ha convertit en la pedra a la sabata dels qui manen.

La gent d'Independents no som de pedra i òbviament no ens sentim satisfets. Però els qui ens coneixen saben que no ens rendim fàcilment. Sempre he cregut que les decisions importants no s'han de prendre en calent. Tenim temps per valorar tot això i ho farem properament, amb calma i sense preses, en una propera assemblea, per veure quins són els canvis i quina és l’estratègia de futur a seguir per IxM, una força que des de la seva modèstia, ha demostrat que és més capaç que d'altres per superar les dificultats i ha provat que també des de l'espai d'una nova esquerra lliure i alternativa municipal que pas a pas, dia a dia, anem construïnt entre tots, és una força útil per millorar la ciutat.

Com deia el poeta, "tot està per fer i tot és possible".