dimecres, de gener 27, 2010

Volem cinema en català !

L’anunci de la patronal de sales de cinema de convocar una jornada de vaga contra l’aplicació de la nova llei de cinema, és un anacronisme, que ens transporta a d’altres èpoques que alguns creiem ja extingides.

La foto dels sindicats CCOO i CGT firmant un acord amb la patronal per a oposar-se al doblatge de com a mínim un 50% de les pel.lícules al català, a més de ser també un anacronisme, és la prova del nou que ens demostra en què s’han convertit aquestes centrals sindicals, ara convertides en empreses de serveis domesticades a còpia de subvencions, i en d’altres èpoques a l’avanguarda de la defensa dels drets nacionals.

Que els catalans no puguem veure cinema en la llengua del país, a casa nostra, i que alguns s’escudin encara en una normativa franquista de l’any 41, és una autèntica presa de pèl i una prova ben clara de la tan esbombada persecució del castellà a Catalunya a la que s’abonen diàriament els sectors del nacionalisme espanyolista tant al Principat com al país veí. Si a la patronal i als sindicats no els importen un rave els nostres drets com a ciutadans i com a consumidors, els poders públics tenen no només el dret sinó també el deure de promoure mesures per acabar amb la imposició actual.

L’excusa de que es perdran llocs de treball i es tancaran sales és tan peregrina que no se la creuen ni ells. La realitat actual ens demostra que tan sols un 3% de les pel.lícules en exhibició, es projecten en català. Les dades de rendibilitat d’aquest escàs percentatge no poden ser mai significatives, atès que molt sovint no es trien per a doblar les pel.lícules més taquilleres, sinó d’altres amb moltes menys possibilitats de romandre una bona temporada en cartellera. A tall d’exemple, la pel.lícula més taquillera de tots els temps, “AVATAR”, és impossible veure-la en català, senzillament perquè no hi ha ni una sola còpia doblada. Algú li pot semblar que això és normal ? A Catalunya volem cinema en català. L’objectiu d’arribar a un 50% de pel-lícules doblades, no és tampoc el final del camí, però és un primer pas, per avançar en convertir-nos en un país normal.

La vaga de cinemes, potser l’hauríem de fer els espectadors. Si deixéssim d’anar unes setmanes a les sales, potser aquesta colla de “senyoritus” captarien el missatge de manera tan clara com es mereixen.

dijous, de gener 14, 2010

L'Ajuntament de Mollet encara no ha presentat els comptes del 2007 a la Sindicatura

L’Ajuntament de la ciutat, encara no ha presentat els comptes municipals del 2007 a la Sindicatura de Comptes per la seva tramitació, anàlisi i retiment del Compte General, tal i com es pot comprovar a la mateixa web de la Sindicatura que podeu consultar a l’enllaç:

http://www16.gencat.net/web_Sindicatura/CARGAWEB/asp/cat/VerEnteLiferay.asp?Codigo=081249000

Els consistoris estan obligats a presentar a la Sindicatura de Comptes el tancament dels exercicis anuals abans del 15 d'octubre de l'any següent (és a dir, per als del 2007 tenien temps fins al 15 d'octubre del 2008. La informació de la Sindicatura, però, demostra que l’Ajuntament ha incomplert la seva obligació legal de fer-li arribar tota la documentació referent als comptes municipals de l’exercici del 2007.

En un context actual, marcat per alguns escàndols recents, i per les pressumptes irregularitats en els comptes d’algunes Corporacions, és indispensable que les ajuntaments extremin els seus esforços per a garantir la transparència i la gestió correcta de les institucions.

Des d’Independents per Mollet (IxM) hem reclamat per això als responsables de l’Equip de Govern municipal que expliquin als ciutadans les raons, que no dubtem han de tenir, per les quals dos anys després de finalitzat l’exercici, encara no s’han tramés aquests comptes a la Sindicatura, així com quines mesures s’han prés per resoldre aquesta situació irregular i retre aquesta informació, encara que sigui ja molt fora de plaç.

Cal tenir en compte que el Codi penal (Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre), en l'article 502, tipifica com a delicte aquelles accions o omissions en què poden incórrer autoritats i funcionaris pel fet d'obstaculitzar les investigacions dels òrgans de control extern, per negar-se a trametre documentació, expedients o informes que els siguin sol·licitats o dilatar-ne indegudament la tramesa.

divendres, de gener 08, 2010

Carlota

Es diu Carlota. La vaig veure l’altre dia per Can Borrell, quan anava camí de Gallecs. Em va cridar l’atenció la seva manera de caminar. Hi duia un jerseiet blau. Vaig pensar que era sobrer, però potser sí que en feia de fred, aquell matí de diumenge.

L’acompanyava una noia que no conec, de pas més viu i decidit. De tant en tant, la noia s’esperava a que la Carlota, a qui es veu no li venia gaire de gust el passeig matiner, arribés al seu costat, o la cridava perquè s’afanyés. La Carlota se la mirava uns instants i tot seguit s’atansava fent uns saltironets molt simpàtics.

No l’havia vist mai per Mollet i la veritat es que em vaig quedar bocabadat, com crec que ho hagués fet qualsevol, quan la vaig veure passar. De seguida vaig veure que malgrat la diferència d’edat i d’altres coses, teníem quelcom en comú. Ser diferent, sortir del ramat. Pensar diferent, entre tant pensament únic, et converteix sovint en l’ovella negra. No és que em molesti, és el que hi ha. Potser per això, m’agraden tant les ovelles negres. Com tu Carlota, bonica. Com tu.

dimarts, de gener 05, 2010

L’Escola de Policia, per fi senyalitzada

Després de tres anys de treball, Independents per Mollet (IxM) ha aconseguit que s’hagi fet efectiva la instal·lació de rètols senyalitzadors dels accessos de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, que és com han rebatejat ara el que coneixíem com Escola de Policia de Catalunya.

IxM havíem denunciat reiteradament els problemes que comportava a moltes persones que intentaven arribar a les instal·lacions de l’ISPC, la inexistència de cap mena de senyalització dels seus accessos, bé des del nucli urbà de Mollet, o bé des de la mateixa carretera nacional C-17, en ambdós sentits.

La instal.lació de la nova senyalització, que ja és visible tant a les sortides del nostre municipi, com als acessos a l’ISPC des de la C-17, és un nou fruit del treball d’IxM per millorar Mollet, que tant incomòda a alguns. Recordo que a les diferents reclamacions que durant aquests tres anys vam adreçar a la Generalitat, es remarcava sempre que era “injustificable” que un centre que acull més de 16.000 alumnes, entre la formació bàsica de mossos d’esquadra, policia local, bombers i tècnics penitenciaris, les especialitzacions i els cursos de promoció, “fos l’únic d’aquesta magnitud a tot Catalunya mancat de cap tipus de senyalització dels seus accessos” .

No és que hagin destacat gaire per la seva rapidesa, però sempre hem cregut que bé està el que bé acaba, si això és positiu per Mollet, i no hi ha dubte que la resolució d’aquesta qüestió, suposarà una bona millora per a totes les persones que hagin d’accedir a les instal.lacions de la institució formativa més important ubicada al nostre municipi.

Feina feta. La senyalització dels accessos de l’antiga Escola de Polícia de Catalunya, aconseguirà per fi que una de de les preguntes més freqüents a Mollet, deixi de ser : “ Perdoni, sap com s’arriba a l’Escola de Policia ?”.

Que tingueu un 2010, feliç, lliure i rebel !