dimecres, de febrer 27, 2008

Els partits de Mollet del Vallès amaguen les seves despeses electorals

Vuit mesos després de les passades eleccions municipals, cap dels partits amb representació a l’Ajuntament de la ciutat ha fet públiques les dades del que van costar les seves respectives campanyes electorals.

De fet, Independents per Mollet (IxM), som l’única formació que va complir dies després dels comicis, amb el seu compromís d’explicar als ciutadans el cost de la nostra campanya.

Els ciutadans tenen dret a saber el que els partits es gasten a les seves campanyes electorals, i com és que uns partits poden regalar motxilles als assistents a un míting i d’altres han de tirar de fotocòpies per fer arribar als ciutadans les seves propostes.

L’actitud dels grups municipals del PSC-PSOE, CiU, ICV-EUiA, PP i ERC, és un mal exemple compartit de manca de transparència i no ajuda gens a recuperar la confiança dels ciutadans en els polítics. Per què no ho expliquen ??? De què tenen por ???

Actualment, els partits funcionen bàsicament a càrrec dels ingressos que els proporcionen la seva presència a les institucions, perquè el tema de les quotes ha passat a tenir només un paper simbòlic, a la vista del que alguns es gasten a les campanyes. Veieu si no, l’article d’aquest blog dedicat als sous dels partits i polítics de l’Ajuntament.

Resulta una absoluta contradicció que ara, a les portes d’unes noves eleccions, es cridi als ciutadans a participar, quan se’ls nega un dret bàsic com és el de conèixer la utilització d’uns diners que provenen majoritàriament dels impostos dels ciutadans.

Independents per Mollet (IxM) no compartim aquesta manera d’entendre la política. Creiem que la confiança dels ciutadans i la mateixa democràcia s’afebleixen quan els partits amaguen qüestions d’interès públic, que haurien d’estar sempre clares com la llum del dia. No fa tant de temps que alguns reclamaven que a la política calia més llum i taquígrafs... quins temps aquells...

En aquesta democràcia d’aparador, no hi ha igualtat d’oportunitats. El sistema premia sempre més als que més tenen, en diners, en temps gratuït de publicitat als mitjans, etc. Tot s’hi val per a perpetuar al poder als que manen. I si algun cop hi ha un petit canvi, ningú gosa de modificar aquesta injustícia per poder seguir aprofitant-se.

Sembla com si l’únic objectiu fos guanyar poder a costa del que sigui. Tota la resta queda en un segon pla. Els partits tradicionals ja no són mitjans per a canviar les coses, són maquinàries destinades a perpetuar-se al poder i a mantenir als manaires en aquest estatuts petit qui peti, durant anys i anys, dècades i dècades....

Per això vam crear Independents per Mollet (IxM). Perquè digueu-nos utòpics, no ens resignem, ni ho farem mai.

dimarts, de febrer 26, 2008

Guillaumes, CiU i els drets de les persones homosexuals

Val a dir que me n'alegro que CiU hagi triat en Feliu Guillaumes com a candidat al Senat. M'alegra que la nostra ciutat tingui un candidat valorat suficientment pel seu partit, com per a poder disputar un escó que encara que difícil, ajuda a situar Mollet al mapa polític d'aquestes eleccions. Una altra cosa és que l'elegit en qüestió, sigui actualment tinent d'alcalde de l'Ajuntament, amb un pacte innecessari ( PSC-CiU ), per la majoria absoluta socialista i que encapçalés la candidatura convergent a les darreres eleccions municipals. Però sobre aquest tema em referiré en un article que estic acabant d'enfornar.

El tema és que en Feliu Guillaumes, sembla que com descriu al seu blog, ha vist la llum després d'una reunió pre-electoral amb representants de col.lectius de gais i lesbianes i s'ha compromés a defensar els seus drets si resulta elegit pel Senat. M'estranya molt que hagi tardat tant, tenint en compte com està el percal, però en fí, val més tard que mai.

Ara ja estic convençut que amb ell com a valedor dins de l'Equip de Govern molletà, Independents per Mollet (IxM) aconseguirem una fita simbòlica que venim reclamant reiteradament els darrers quatre anys: que al juny, durant la diada de "l'orgull gai", onegi a la balconada de l'Ajuntament, la senyera arc-iris, com a mostra de solidaritat i reconeixement a la lluita per la igualtat de drets del col.lectiu de persones gais, lesbiabes, bisexuals i transexuals.

Ja sé que es tracta només d'una qüestió simbòlica, però precisament per això els independents no hem entés mai la negativa reiterada de socialistes i convergents a fer aquest gest. És clar que en Guillaumes no havia tingut encara aquesta reunió de campanya...

Ara estem segurs que no hi haurà problema i que utilitzarà les seves millors dots de persuasió per a convèncer a la resta de membres de la Junta de Govern, per a fer-ho una realitat.

Si no ho aconsegueix, cosa que dubto, des d'aquí el convido a fer-la onejar amb Independents per Mollet (IxM), ni que sigui a peu de l'Ajuntament, com hem fet aquests darrers quatre anys, i seguirem fent fins aconseguir-ho. Ben segur que si és el cas, no ens faltarà a la cita.

Oi que no, Feliu ?

divendres, de febrer 22, 2008

Manifestació en defensa dels drets dels animals

Independents per Mollet (IxM) fem una crida a tots els ciutadans amants dels animals a assistir a la concentració que sota el lema “VIDA I DIGNITAT PELS ANIMALS. Administracions feu complir la llei”, han convocat les entitats protectores de Catalunya, per aquest proper dissabte 23 de febrer a Barcelona.

Malgrat que la llei en vigor prohibeix taxativament els sacrificis dels animals abandonats, el Govern de la Generalitat ha tornat a aprovar enguany una nova moratòria, com la del 2007, per a permetre als ajuntaments seguir sacrificant els animals abandonats o perduts i no recuperats que al cap de quinze dies no hagin estat reclamats pels seus amos.

Mentre els animals segueixen morint, ni els ajuntaments, ni el Departament de Medi Ambient del Govern de la Generalitat, no han fet res malgrat disposar d’un any de moratòria per ampliar els centres d’acollida existents o crear-ne de nous per donar resposta a les necessitats actuals.

La manifestació reclama el ple compliment i aplicació de la Llei de Protecció dels Animals, i la dimissió del Conseller de Medi Ambient, per la concessió d’aquesta nova moratòria pel sacrifici d’animals. La concentració tindrà lloc a les 11,00 hores a la plaça de Catalunya de Barcelona.

dimarts, de febrer 19, 2008

Kosovo els fa por

L'autoproclamada independència de Kosovo ha disparat els llums d'alarma entre els nacionalistes espanyols, siguin al Govern o a l'oposició, a l'esquerra o a la dreta. Ja ho diuen, que el més semblant a un espanyolista de dretes és un espanyolista d'esquerres. Al PSOE i PP i els seus respectius escolanets, els hi ha faltat temps per a còrrer a llençar la consigna de " Catalunya i Euskal Herria, no són Kosovo". Vés que no fós algun despistat pogués caure a la temptació de pensar que això de l'autodeterminació dels pobles, no és cosa del passat com sempre proclamen, sinò ben actual, quasi d'avui mateix , vaja.

Ja sabem que Catalunya, no és pas Kosovo. Què s'han pensat aquesta tropa, que ens mamem el dit ? Afortunadament, això no és Kosovo. Però ningú ha plantejat cap semblança pel que fa, sobretot a les tragèdies més recents. Em sembla que el que fa por als politiquets de plantilla, és que els ciutadans de peu, sentim parlar com quelcom real i practicable, del dret d'autodeterminació que tenen tots els pobles. El dret de tots els pobles a ser lliures i decidir per ells mateixos.

Vaig sentir un representant del govern serbi, cridant als governs europeus a no reconèixer el nou Estat, suggerint que això que els passava a ells, els podia passar també a d'altres Estats, que una nació decidís marxar-hi. S'agraeix la sinzeritat. La que li falta al ministre "Desatinos", quan treu a passejar la legalitat internacional i tota la pesca, per a justificar el no reconeixement per part espanyola del nou Estat. De quina legalitat ens parla ? D'una Constitució aprovada fa trenta anys, sota el soroll dels sables colpistes, que es neguen a actualitzar, com si fos la Biblia ?
Ja sabem que aquí el més tonto fa rellotges i que a banda del tema nacional i de supervivència humanitària, hi ha també molts interessos particulars i de joc de blocs. Però ni amb tota la campanya de la por d'alguns, no han pogut evitar que més d'un arribi a la conclusió que no deixar decidir el seu futur a una nació, és declarar-la i condemnar-la a ser sempre una nació ocupada.

L'expresident de la República Italiana, Francesco Cossiga ha adreçat dues cartes als presidents basc i català, on reflexiona sobre aquest tema i els insta a ser valents i avançar en el camí del respecte al dret de decidir dels pobles, del dret d'autodeterminar el seu futur. Avui se'n feia ressó aquí "l'enoticies", i a Itàlia el portal "Alice.it". Us adjunto un resum del que deia.


KOSOVO,COSSIGA SCRIVE A BASCHI E CATALANI: ORA TOCCA A VOI

Lettera ai premier.Autodeterminazione un diritto: pieno sostegno

Roma, 19 feb. (Apcom) - Il presidente emerito della Repubblica Francesco Cossiga ha scritto due lettere al presidente del governo basco e al presidente della Generalitat de Catalunya, esprimendo il suo appoggio per la rivendicazione del diritto all'autodeterminazione dei due popoli, a partire dal riconoscimento di quella del Kosovo.
"Esprimo quale rappresentante della Comunità del Popolo Basco nel Regno di Spagna, il mio consenso appassionato alla iniziativa basca - scrive Cossiga a Juan José Ibarretxe Markuartu - di chiedere che il Governo di Madrid riconosca il Kossovo quale Stato indipendente e sovrano e di rivendicare anche in questa occasione il diritto del popolo basco all'autodeterminazione e dunque, ove il Popolo lo voglia, all'indipendenza".
Allo stesso modo al presidente della Generalitat de Catalunya José Montilla i Aguilera Cossiga scrive che "ben sapendo che diversa ed anzi opposta è la posizione del Governo del mio Paese, per intima convinzione ideologica e per solidarietà con il Governo di Madrid esprimo a lei il mio consenso appassionato alla iniziativa del Governo e del Parlamento della Generalita, di chiedere che il Governo di Madrid riconosca il Kossovo quale Stato indipendente e sovrano e di rivendicare quindi anche in questa occasione il diritto del popolo catalano all'autodeterminazione e dunque, ove il Popolo lo voglia, all'indipendenza".


dijous, de febrer 14, 2008

No time for love in the basque country



There is no time for love in the basque country, please extend the solidarity.

Ez dago maitasunerako aukerarik Euskal Herrian, zabaldu elkartasuna.

No hay tiempo para el amor en el Pais Vasco, extiende la solidaridad.

divendres, de febrer 08, 2008

Els sous de partits i polítics de l'Ajuntament de Mollet

Saps quan ens costaran els partits i polítics de l’Ajuntament aquests quatre anys ? Aquesta és una informació d’interès públic que Independents per Mollet (IxM) creiem que han de conèixer tots els molletans. Us demano una mica d’atenció, val la pena.

Comencem pels partits de l’Ajuntament. El que tots els molletans els pagarem per a despeses de funcionament és el següent: Partit Socialista (PSC-PSOE), 92.755.488 ptes (558.768 €). Tenint en compte que els sous, el telèfon, la correspondència i fins i tot moltes altres gestions, les paga a banda l’Ajuntament, em pot dir algú com es justifiquen aquests quasi 93 milions de pessetes de “ funcionament” ? Per fer, què ? Convergència (CiU) cobrarà 48.198.432 ptes (290.352€) igual que Iniciativa i Esquerra Unida (ICV-EUiA) i el Partit Popular que també ingressaran 48 milions cadascun d’ells. Esquerra (ERC) ingressarà per aquest concepte, la quantitat de 40.772.256 de ptes. En total i només per “despeses de funcionament” s’emportaran 278 milions de pessetes dels nostres impostos. Una autèntica passada, sobretot tenint en compte la poca o nul·la feina que fan alguns per la nostra ciutat. Ells s’aproven els sous que volen i es queden tan amples, cobren i callen. Una autèntica pressa de pèl, sobren més qualificatius, però encara quedem els d’IxM per a denunciar-ho i nosaltres no callarem.

Els quatre regidors d’àrea s’emportaran en total 141.830.400 ptes, la resta de regidors a dedicació completa 110.520.000 ptes i els nou regidors amb dedicació parcial, 89.640.000. L’Alcalde, té un sou aprovat per aquests quatre anys de 43.160.000 ptes, però ha assegurat que no el cobrarà perquè ha optat pel sou que li correspon com membre amb dedicació exclusiva de la Diputació de Barcelona, uns 53 milions de ptes, segons fonts d’aquesta administració. Per acabar, els dos assessors aprovats pel ple, cobrarien 43.620.800 ptes.

En total, la factura pública puja a 716 milions de pessetes per mantenir els partits i els polítics de la casa gran. Aquesta sí que és la “grossa” de la loteria de Mollet. Tota una fortuna que pagarem entre tots. Una fortuna que fa vergonya quan la comparem amb el poc que dedicarà l’Ajuntament a molts serveis de la ciutats, quan veiem que moltes entitats estan a punt de plegar per l’escarransit dels convenis i subvencions que dona el Govern municipal, i quan hi ha problemes a la ciutat que s’eternitzen i no es solucionen durant anys, per manca d’inversions i per manca de diners municipals per fer-les.

dilluns, de febrer 04, 2008

El PSOE andalús, el català i la notícia a l'inrevés

El PSOE andalús ha aprovat incloure al seu programa electoral, la incorporació de l’ensenyament de les diferents llengües de l’Estat, a l’oferta de les Escoles Oficials d’Idiomes de la seva comunitat autònoma. D’això han fet notícia molts mitjans, no només catalans sinó de tot l’Estat.

No entraré a qualificar la “pataleta” del PP, que s’ha afanyat a criticar la mesura tot defensant que aquí “amb ensenyar el castellà i l’anglès ja n’hi ha prou”, perquè es desqualifica per sí sola i dóna una bona idea del pelatge d’aquests hereus del franquisme.

El que em sembla més destacable és que un altre cop els mitjans i sobretot els catalans, ens expliquin la notícia a l’inrevés. El que resulta destacable no és que el PSOE prometi ara que si guanya inclourà el català i l’euskara a les EOI andaluses. El que hauria de ser notícia i motiu de reflexió general, és el perquè, mentre el català és present a multitud d’universitats no només europees, sinó de tot el món, encara hi ha llocs, universitats i escoles d’idiomes de l’Estat espanyol on a les persones que volen aprendre’l, se’ls nega aquest dret, perquè no hi ha interès governamental en incloure’l als seus plans d’estudis. Perquè avui dia es pot estudiar xinés, japonès, àrab, o rus entre d’altres i no encara no es pot estudiar català en cap Escola Oficial d’Idiomes d’Extremadura, Múrcia, Castella-Lleó, Castella-La Manxa, La Rioja, o Canàries i el que és més sagnant, en cap de Galícia o d’Euskal Herria ?

Aquesta crec jo que hauria de ser la notícia de portada. La proposta dels socialistes andalusos em sembla bé, tot i que francament, arriba una mica tard. Trenta anys després de l’aprovació d’una Constitució a la que alguns equiparen amb la paraula de Déu, ara ens podem preguntar què han fet els successius governs espanyols siguin del PP o del PSOE, per a promoure el coneixement de les llengües que els diuen “espanyoles”, arreu del seu Estat.

Us imagineu el que hagués suposat per les darreres generacions, comptar amb un bagatge de trenta anys d’experiència i acostament a les llengües i les cultures, basca, gallega i catalana. Potser no ens trobaríem on som ara, la percepció dels fets nacionals seria molt diferent a les “espanyes” i les campanyes d’intoxicació i de mentides amb les ara juguen els nacionalistes espanyols, ens sonarien només a disbauxes de carnaval. Però no badem, la realitat és una altra. I ens diu que no ens volen. I dic jo, si no ens volen perquè no s’obliden de nosaltres però, per sempre ?

divendres, de febrer 01, 2008

"Manda güevos" amb El 9 Nou del Vallès Oriental !

Sóc un ferm defensor de la premsa local i comarcal. Crec que fan una tasca impagable i sovint no prou reconeguda. De mitjans locals i comarcals hi ha de tota mena. Al Vallès Oriental i a Mollet més concretament, som molt afortunats de tenir una oferta de mitjans escrits prou diversa, ja siguin gratuïts o de pagament.
Ja se sap que els mitjans viuen com les persones i les entitats cicles vitals de diferent pelatge. Etapes en les que a alguns els hi veus amb una energia positiva engrescadora i etapes a les que veus que van perdent cabells sense solució de continuïtat. No és que sigui dolent fer la muda. Fins i tot és sanitàriament interessant, pero pel que fa als mitjans sovint un es pregunta allò típic del qui t'ha vist i qui et veu ara " .
El cas del 9 Nou del Vallès Oriental, és un d'aquests d'alopècia d'idees lliures molt preocupant. Fa neguit comparar-lo amb el de l'edició d'Osona que segueixo amb força assiduïtat. Des de fa alguns anys, s'ha convertit en un mijtà carrincló, serf de les institucions i dels poders que les substenten i mancat de la rebel.lia i la independència amb la que molts el vam veure nèixer, el vam saludar i hi vam col.laborar. Veure'l ara convertit en una mena de butlletí oficial dels poders fàctics de la comarca i de la pseudo-intel.lectualitat moderneta vallesana, fa una mica de pena.

A Mollet, el 9 Nou, als darrers anys, com a mínim, no ha arribat a vendre de mitjana més d'un centenar d'exemplars. El que per una ciutat de mésde 51.000 habitants declarats no és que sigui per llençar cohets. L'ampla oferta de premsa local gratuïta en té segurament força "culpa " d'això, però també la minsa presència que han tingut les informacions molletanes en aquest mitjà, excessivament centralista, i amb vocació de butlletí oficial, i que no ha fet justícia mai a la segona " capital " de la comarca.
Aquest divendres, tenim un exemple més de tot això que us comento. Podria fer un llistat amplíssim d'exemples similars i fins i tot pitjors, però no paga la pena. Avui ens il.lustra amb una notícia en la que ens diu que l'Ajuntament de Mollet reclama la reactivació de la inclusió de Gallecs al PEIN. "Manda güevos " que deia aquell individu pepero.
Independents per Mollet ( IxM) portem tres anys denunciant la presa de pèl d'aquest procès i la seva paralització.La darrera ara fa uns mesos, al novembre passat, si no recordo malament, aquí teniu un article en aquest mateix blog : http://jesusmcarrasco.blogspot.com/2007/11/volem-gallecs-al-pein-ja-tres-anys.html.
Malgrat això, en aquests tres anys, el 9 Nou no ha tingut a bé, fer cap notícia, cap breu, cap menció a aquest greuge increïcle i vergonyòs, exemple d'un incompliment més dels nostres manaires als que ja ens tenen massa acostumats. Ara que surt el senyor alcalde de Mollet a les portes de les properes eleccions, ells corren a dedicar-li quasi mitja plana. Sospitòs, no ?

D'igual manera podria referir-me a les més de quatre-centes, sí 400 !, informacions, propostes i denúncies que des d'IxM, hem generat en aquests darrers tres anys. Ja sabem que és impossible que cap mitjà les pugui cobrir totes, tampoc es tracta d'això. Moltes d'elles, però, han tingut presència no només a nivell local i comarcal, sinò també a nivell nacional, a televisions com TV3, TVE, TV5, A3, C+ , a diaris com El Periódico, El Punt, La Vanguardia, Avui, Diari de Girona, etc, i a emissores com Catalunya Ràdio, RAC1, SER, Ràdio 4, Ona Catalana, Onda Rambla, etc. Però voleu saber quantes a cobert el 9 Nou ?????????
- Una ! Sí, una de 400 !!!
- Per què ?.... Resulta del tot incomprensible i fins i tot sospitòs.
Hi ha gent, que ens segueix més o menys regularment i em pregunta sovint sobre això. Sempre els hi dic el mateix. Vosaltres mateixos podeu treure les vostres conclusions. Segur que no l'erreu massa.

Deixant de banda l'acudit i alguna entrevista que crec que ha valgut la pena, una de les seccions més entretingudes d'aquest mitjà havia estat la seva contraportada i sobretot els seus breus. Aquest divendres dediquen dos breus a Mollet. Un qüestionant que el Mollet CF hagi decidit convocar la seva assemblea pel 23 de febrer (?).... i l'altre assenyalant que un redactor, suposo que el cap de notícies, Josep Villarroya, es va trobar al Conseller Joaquim Nadal sortint d'un caixer a Mollet.
" Manda güevos", això sí que són notícies !
Si no en tenen d'idees noves que ens ho facin saber, que a nosaltres ens en sobren... Com a mínim podríen haver explicat si el caixer era de " La Caixa", propietària de la concessionària (ACESA) , i responsable del peatge de Mollet, o si més no, podrien haver-li preguntat perquè malgrat les seves promeses electorats i les resolucions votades per majoria al Parlament aquí seguim pagant peatge, a la barrera, o a la Caixa, que ve ser el mateix, amb la broma del " tele-atrac"...
En fí, vosaltres mateixos ja en treureu les vostres conclusions, segur que no aneu gaire errats.

Amb el 9 Nou del Vallès Oriental, no anem pas bé ...