dimecres, de juny 18, 2008

Serà que Déu s'ha quedat "sense cobertura" a Mollet ?

Des d’Independents per Mollet (IxM) hem posat en marxa una campanya per a reclamar que l’històric campanar de la ciutat recuperi el seu aspecte tradicional i que s’aturi el projecte d’instal.lar-hi antenes de telefonia mòbil al seu interior.

El campanar, construït en tres etapes històriques diferents, des del segle XI fins el s.XX, amb vestigis romànics, gòtics i modernistes, ha viscut vicissituds de tota mena, fins i tot la de convertir-se en presó a l’època medieval, i tot i estar ubicat al conjunt constructiu de l’Església de Sant Vicenç, té caracter civil, pertany a la ciutat i és de propietat municipal, i per tant qualsevol actuació necessitaria el vist-i-plau del consistori de la ciutat.

Ara bé, el que està passant amb el campanar és una de les coses que fan de Mollet una ciutat “surrealista,” on la realitat supera la ficció. I de què va el tema ? Doncs resulta que els responsables de la Parròquia molletana s’han passat tres pobles i han actuat de manera il.legal, cegant amb planxes metàl.liques les finestres del campanar, per ocultar la instal.lació d’unes antenes de telefonia mòbil, a l’espai interior on s’ubiquen les campanes. Com sona. Tan surrealista com veritat.

Jo que creia que Déu era “inalàmbric“ i funcionava en pla tecnologia wi-fi, d’abast universal, sense cables, ni antenes, ara em pregunto si no és que anava ben errat i resulta que a Mollet, Déu s’ha quedat sense cobertura.

El que està clar és que si la parròquia buscava noves fonts d’ingressos, per les comissions que les empreses de telefonia solen prometre per la instal.lació d’antenes, s’ha equivocat de mig a mig. I no només han comès un greu atemptat contra la imatge d’un dels símbols de Mollet, sinò que ho han fet, de manera triplement il.legal, actuant sobre un bé al.lié, patrimoni històric de la ciutat, i fent-ho sense autorització i amb afany d’ocultació.

La campanya d’IxM, es mantindrà activa mentre no es restitueixi la imatge normal del campanar de la ciutat. Ja fa dies d’això i encara esperem que l’Ajuntament es tregui la son de les orelles, reaccioni, suposo que també es deuen haver quedat a quadres, faci retirar de manera immediata els portons instal.lats il.legalment que xapen les finestres i aturi la instal.lació d’unes antenes tan terrenals i tan poc divines. Toca exigir explicacions als responsables de la parròquia molletana, ni que sigui a “ misses dites” i obrir un expedient sancionador a l’empresa de telefonia responsable de la “fetxoria”. Ho faran ?