dimecres, de març 05, 2008

Monràs, el bipartidisme i el llop

Avui m’ha passat una fotocòpia d’un article que signa aquesta setmana el nostre alcalde, en Josep Monràs, a "El 9 nou". Plana sencera, si descomptem la propaganda. La pagada vull dir. Ja no em sorprenen els favors d’aquest mitjà vers els nostres manaires. Ja n’he parlat d’això en aquest blog en alguna ocasió. Avui no toca.

A l’article, en Monràs demana el vot sense tallar-se, pel seu partit, el PSC-PSOE. Normal. És el que li toca. Ho fa en la línia de la campanya que estan fent els socialistes. La campanya de la por, que ve el llop i tot això. No m’agrada la campanya que estan fent. Esperava un esforç d’imaginació més gran. Se’ls veu massa desesperats per no perdre el poder a Madrid.... i per les conseqüències que podria tenir de retruc a Catalunya. Els socialistes diuen que si hi anem nosaltres, els “altres” no tornaran. Això vol dir que tots els que hi vagin votaran PSOE ??? Deu ser per això l’eslògan de la Catalunya “optimista”....Déu n’hi do, amb la que ens està caient a casa nostra !!!

En Monràs alerta dels perills del PP al Govern i se situa en l’estratègia que han mantingut en tota la seva precampanya i campanya. Bipolaritzar-ho tot que alguna cosa ens queda. O sigui, que aquí només hi ha dos que hi compten i la resta són decoracions sobreres.

M’esgarrifa un nou Govern del PP, però veient com van les coses crec que els peperos s’estan enfonsant ells mateixos amb la campanya tan fatxa que estan fent. Tot i que faríem bé de no menysprear el vot ocult del PP, sembla que el PSOE ara busca ja la majoria absoluta. No sigui que haguessin de contaminar-se pactant amb nacionalistes o independentistes. Si les coses van maldades, com a mal menor, apunten al que queda d’IU i a ICV-EUiA. Creuen que els hi sortiran més baratets i veient com remenen la cua alguns, potser no van tan errats.

Aquesta crida al vot “útil “ que tan bé els hi va als socialistes, pot ser desastrosa pels partits catalans. És un flac favor a la democràcia, i un despropòsit total, pel treball de control i de proposta que fan els partits minoritaris, fins i tot sense tenir representació a les Corts. Si el vot és l’expressió lliure de les aspiracions dels ciutadans, la crida a aquest “fals vot útil" esdevé un autèntic engany. Un atemptat contra la pluralitat política, que caracteritza el nostre país. Aconsegueixin o no representació, el vot als partits petits és també una expressió legítima del sentir dels electors que ells no poden desautoritzar per simple egoisme electoralista. Això és trencar les regles del joc. En lloc d’això farien bé de revisar perquè hi ha gent que tria altres opcions que no són ni PSOE, ni PP. Perquè hi ha tanta gent que no se sent representada ni pels uns ni pels altres...Una mica de memòria...

A mi em passa com a molta gent que em pregunta aquests dies perquè no sap què votar. Ningú parla de Catalunya en aquesta campanya, si no és per utilitzar-la. Els partits catalans amb representació al Congrés ens han deixat orfes. Les aspiracions de llibertat del nostre poble se les van deixar fa temps al pont aeri. I el panorama és d’una grisor que espanta. Alguns fa força temps que vam perdre la por als llops. Al cap i a la fi, hem après a bastonades que també hi ha molts llops, com diuen en castellà, “ con piel de cordero”.

Guanyi qui guanyi, qui ens defensarà a Madrid ? Un PP de bisbes de l'OPUS i franquistes, que ens odia i ens vol esborrar del mapa ? Un PSOE amb Bono de president del Congrès, "antes partío que doblao", que es passa pel folre els compromisos, que entrega Nafarroa al PP, tanca diaris i prohibeix partits a Euskal Herria ? Un PSC que aquí vota una cosa i a Madrid vota contra els interessos catalans ? Una CiU que igual pacta amb uns que amb altres i que se'n fot dels acords del Parlament per vendre’s a la Moncloa per un plat de llenties ? Una ERC que ha tingut la millor oportunitat de la seva història i no ha fet pas els deures ? Una ICV-EUiA que es passa la tarda de compres a Gonzalo Comella, mentre centenars de milers de catalans reclamen al carrer el nostre dret a decidir ??

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tots aquests que anomenes, són una banda de llepons, a les "Cortes españolas" els catalans no hi hem d'anar a fer res.
Diumenge, per Catalunya, Abstenció Activa!!!