dilluns, de gener 28, 2008

Una casa de nines

Demà dimarts, CiU de Mollet ha organitzat al Casal Cultural, una taula rodona sota el títol "El futur del catalanisme des de diferents opcions polítiques". Suposo que aquest acte s’emmarca dins de la seva campanya per la “Casa gran del catalanisme”.

Hi participaran per CiU, Àngel Cuní, pel PSC-PSOE, Oriol Fort i per ERC, Jaume Solà i actuarà com a moderador en Francesc Homs, diputat al Parlament de Catalunya per CiU.

Em sembla bé que CiU programi actes de debat com aquest. Qualsevol contribució al debat de les idees és positiva en aquest context en que els polítics professionals s’empenyen en convertir la política en una mena de mercat persa, amb subhastes noves cada dia.

Ara bé, el que no acabo de comprendre és perquè la composició de la taula fa tant la impressió que el catalanisme convergent va només de CiU a ERC passant per un PSC suposo que convidat com a ninot dels cops. No hi ha catalanisme a Iniciativa ? No hi ha catalanisme a l’ecologisme polític ? No hi ha catalanisme també als col·lectius independents i sobiranistes com IxM ? I el que és més important, no hi ha molt més catalanisme als col·lectius socials, com ens ho demostren dia a dia amb el seu treball, que al conjunt de l’arc parlamentari actual, tan cofoi de deixar el país amb les vergonyes a l’aire per quatre rals, o quatre vots ?

Ja sé que hi ha gent que no s’acostaria a una taula com aquesta ni que la convidessin. Però, si els convergents pensen que a la casa gran del catalanisme, no hi caben més visions que les de les tres forces convidades, és la casa no deu ser tan gran. No sé, potser és una casa molt maca, però només una casa de nines.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt encertat Jesús, has tingut la capcitat de dir aixó que molts o alguns pensem al veure convocada aquesta taula rodona, es l'habitual a la nostre ciutat, amb les peles que cobren tot plegats potser podien tenir el detall de convidar a IxM, segurament esteu anys llum d'ells, els i feu por i per aixó ni les entitats ni vosaltres seureu a la taula.
Salut i força