diumenge, de maig 20, 2007

Opinen 3 i 4

M'agrada passar força sovint, per aquest blog , "Opinen 3 i 4", que trobo un dels més desengreixants de la comarca i part de l'estranger... Originàriament nascut com a espai de trobada de les pensades de "tres articulistes i els seus amics d'ideologies distants..." és mantingut i teixit de fet, per l'Eugeni Rius, que tot i pertànyer al món del periodisme audiovisual, es mostra disciplinadament, com la tecla més ràpida a les ribes del Congost.

L'Eugeni, gastrònom vocacional, perico confés i ciclista per convicció, amaneix el seu blog, amb tota mena de continguts, entre els que sovintegen entre altres, l'actualitat política, l'esportiva, la gastronòmica i la granollerina, des d'una perspectiva crítica, lliure i lúdica, no exempta d'humor, que fa de bon pair.

Aquestes darreres setmanes, per motius professionals, l'Eugeni Rius està fent una mena seguiment del batec electoral d'algunes ciutats com : Berga, Manresa, Vic, Granollers, Mataró, Rubí, Sabadell, Terrassa, Sant Cugat i Santa Coloma, suposo que de Gramenet, i aprofita l'avinentesa per acostar-nos una mica al panorama polític de cadascuna d'elles. Es tracta d'un exercici de síntesi lloable, donada la complexitat d'algunes d'aquestes realitats, que ens ofereix una perspectiva diferent de la que habitualment rebem a través de la premsa, que us recomano especialment. Com el seu blog en conjunt.

Ideal per fer el repàs al final de la jornada.

Independents per Mollet ( IxM) Vídeo de Campanya nº 2

Enquestes

Aquest proper dilluns el bisetmanari El 9 nou, al qual ja m’he referit en entrades anteriors, publicarà les primeres enquestes amb mostres de Granollers i Mollet.

A la nostra ciutat alguns polítics esperen amb delit que hi arribin les noves que presumeixen avalaran les seves possibilitats d’obtenir uns bons resultats.

A mi particularment, no m’han agradat mai les enquestes, que sovint tiren de la corda del grup polític o econòmic que les han encarregades. Les cuines de les dades, estan més plenes de prestidigitadors que el festival de màgia al carrer que es feia a Mollet, i que per cert, es va deixar injustament perdre.

Però tenint en compte el carinyo que ens professa aquest mitjà, com ha vingut demostrant en els darrers anys d’ignomínia, no espero menys que la fredor habitual que gasten quotidianament, els mitjans granollerins quan parlen de la segona capital de la comarca i particularment de l’única força que no els rendeix vassallatge.

Les enquestes que valen són les del dia de les votacions. Aquestes són les bones. La resta són més que instruments de certesa, eines per a indicar tendències i massa sovint per a mobilitzar o desmobilitzar determinats electorats. O sigui que si volem dades, esperem uns dies. La resta que voleu que us digui, són collonades.

dissabte, de maig 19, 2007

Trucada d'alcaldia

Ara que estem en període de campanya electoral sempre hi ha qui acaba per confondre el que és la institució i el que és el partit. Ho dic en relació amb les trucades que s'ha dedicat a fer aquesta setmana la secretària de l'alcalde per a convidar a tots els treballadors municipals a l'acte que aquest cap de setmana duia a terme el PSC-PSOE de la nostra ciutat.

Els treballadors municipals poden anar en el seu temps lliure als actes que els hi sembli. Només faltaria ! Fins i tot als actes que organitza el partit de l'alcalde. Però no és de rebut que s'utilitzin recursos municipals per a convidar al personal als actes de partit, perquè la institució municipal ho és de tots els molletans, votin el que votin.

Ja em va estranyar també, veure al darrer debat que va organitzar Canal Mollet TV, tot el gabinet d'alcaldia en ple, que acompanyava al candidat socialista. No li vaig donar importància llavors, però després de les trucades d'alcaldia, ja em comença a ser evident que hi ha quelcom que no funciona. Els socialistes tenen un vot menys o menys fix d'uns 9000 molletans, és un vot polític força fidel, al menys mentre mantinguin el poder. No haurien doncs, de preocupar-se tant. I aquestes actuacions a més de criticables són fruit d'un excès de preocupació. Què estan nerviosos els socialistes ? A aquestes alçades...No m'ho puc creure.

dissabte, de maig 12, 2007

Independents per Mollet ( IxM) Vídeo de campanya nº 1

Aquí podeu veure el nostre primer vídeo de campanya.

El primer cartell

Amb la col·locació del nostre primer cartell a la Rambla, donem inici oficial a la campanya electoral. Sempre m’ha agradat aquest primer dia. Es respira la il·lusió de la gent, de totes les forces polítiques, i m’agrada pensar que el bon clima que sol haver-hi, es mantindrà durant els següents quinze dies que ens esperen. L’experiència em diu però que una cosa són els desitjos i altra la realitat. En fi, siguem positius, tots en sortirem guanyant i els ciutadans ens ho agrairan. No hi ha res més patètic que els polítics que aspiren a governar la ciutat, s’emboliquin en disputes absurdes de dubtosa utilitat.

La gent d’IxM està molt contenta amb el nostre cartell. És el més trencador de tots, em diuen. Tenen raó. Independents per Mollet (IxM) sempre hem anat pel davant en aquests temes, i això sense necessitar contractar cap empresa externa, ni gabinet de disseny. Potser serà per això, perquè la modèstia de recursos ens fa ser més creatius que la resta. Sigui pel que sigui, el nostre cartell ha sortit com nosaltres volíem: “fuig de l’estereotip habitual, monopolitzat per la figura del candidat i presenta una imatge col·lectiva, centrada en el conjunt de persones que conformen la candidatura d’Independents per Mollet (IxM)”. Combina l’eslògan que ja venim utilitzant IxM durant els darrers dos mesos de precampanya, “Per canviar les coses” amb el principal “Estem preparats”, que vol expressar el procés de maduració que ha seguit la nostra formació després d’aquests quatre anys de treball a peu de carrer, segueix en la línia atrevida que ve marcant el treball d’IxM i manté els colors de Mollet, el roig i el blanc que són també els de la formació, com a eixos fonamentals.

Independents per Mollet (IxM), ha tornat a demostrar-se una força avançada, perquè el canvi comença també en detalls petits com aquest. De fet, es tracta de l’únic dels visibles a als nostres carrers que inclou la imatge de la ciutat i que és innovador, perquè és la primera vegada que un cartell electoral inclou una part important del programa, com a mitjà per acostar als ciutadans algunes de les nostres propostes més significatives.

La cosa ja rutlla. Estem en marxa. Només ens queda esperar per part de tothom una bona campanya. Que cadascú defensi els seus principis i propostes, respectant als que no pensem com ells. Els ciutadans són a la fi els que hauran d’expressar la seva opinió. I Mollet guanyarà si tot plegat ho fem de forma civilitzada. Tant de bo així sigui.

dimecres, de maig 09, 2007

Comença la campanya !

Demà comença la campanya electoral de les municipals. L'oficial, vull dir, perquè l'altra ja fa moltes setmanes que la venim patint, entre inauguracions, actes mediàtics i gestos de dubtosa utilitat, que ens venen oferint els polítics amb carnet del nostre tros de país.

Aquesta setmana ja ens hem despertat amb el carnaval als carrers. Em refeixo a aquesta monomania que tenen alguns d'enxufar-nos el seu careto davant la nostra finestra del dormitori, penjant de qualsevol fanal. No és un espectacle molt gratificant, creieu-me. Si fos una pel.lícula, caldria qualificar-la per majors de divuit anys. No pas pel sexe, que ja voldrien alguns, sinò per la por que fan alguns, que és que ni amb el doctor photoshop tenen remei !

Jo no sé que els hi donen a aquests polítics de plantilla, que els hi agrada tant penjar els seus caretos pels fanals de la ciutat. Un, no és que pugui presumir de guapo, perquè té delicte també un servidor, però al menys tinc força clar que no em veureu ni a mí, ni als meus companys, penjats pels fanals com les boles d'un arbre de nadal.

Si ens voleu trobar, ens trobareu a peu de carrer, que és el que ens agrada. Sense photoshops i sense mandangues. Tal com som. Ja sabem que no som perfectes, però guanyem molt a la curta distància, de veritat. Al menys, fins ara ningú s'ens ha queixat.

Així som els de l'estrella, lliures i rebels !

Salut i bona campanya a tots i totes .

Miopia

"El 9 nou" d'aquesta setmana publica un article sobre els blogs i les webs de les candidatures independents que es presenten a la comarca. Com ja ve sent habitual en aquests darrers quatre anys, obvia Independents per Mollet (IxM), els nostres blogs i la nostra web.

No és que ens vingui de nou, i no és un joc de paraules, sinó que tenint en compte l'ostracisme periodístic al que ens ha sotmés "El 9 nou" , durant aquests darrers quatre anys, i recordant que de les més de dues-centes informacions que els hi vam fer arribar, fins que ho vam deixar estar, tan sols es van dignar a recollir un parell, no podia dubtar que seguirien coherentment amb la seva simpatia habitual.

El cas dels blogs, és tan descarat com el tema informatiu. És difícil de fer un rànking entre els blogs que recull, però pel que he pogut veure, hi ha ben pocs, per no dir cap, que hagin arribat a les 15.000 visites i prop de 80 articles, com " El pont de la mandra". És clar que des de Granollers sovint fa una mica de por mirar cap a Mollet, no sé, serà cosa del vertígen o serà la miopia, la que gasten alguns, per a no veure allò que no poden doblegar.

Com Independents per Mollet ( IxM).

Ja s'ho faran !