dijous, de juliol 27, 2006

Campanya per l'Estalvi d'Aigua

La calor sufocant que estem patint aquests dies és només un petit indicador, de que malgrat els esforços de molts per desmentir-ho, comencem a ressentir-nos de les malifetes que li fem al planeta, i que ell ens retorna en forma de canvi climàtic. L’altra cara de la moneda del rescalfament, és la sequera.

Així les coses, avançar cap a una nova cultura de l’aigua, com a bé escàs, hauria de ser una de les nostres prioritats com a ciutat. Dic això arran de la campanya que ha posat en marxa el nostre Ajuntament, per a distribuir kits d’estalvi d’aigua, a les llars molletanes.

Em sembla que és una iniciativa positiva, però que peca, al meu entendre, d’excessiva gasiveria. A veure, limitar la campanya a 2500 llars, quan a Mollet, en tenim prop de 18.000, és apostar per una acció més testimonial que efectiva.

Si volem avançar de debò en aquesta línia, l’Equip de Govern s’ho ha de creure i ha de posar els recursos necessaris. Acontentar-se només amb arribar com a molt a un 14% de les llars, palesa que els que manen tampoc s’acaben de creure del tot el tema.

Per això, des d’Independents per Mollet (IxM), hem reclamat al nostre consistori, que es grati una mica la butxaca i faci l’esforç necessari per a que els kits d’estalvi d’aigua puguin arribar a totes les llars molletanes, o com a mínim a totes les que ho desitgin.

La ciutat gasta diners en altres coses que no són tan prioritàries, i aquesta és, creieu-me, una opció de futur que no podem obviar, i que haurem d’afrontar, si no ho fem ja, més d’hora que tard.


dimarts, de juliol 25, 2006

El Pont de la mandra : Cinc mil gràcies !

Aquesta petita finestra de comunicació que ens ofereixen les noves tecnologies, es va fent de mica en mica entre totes i tots. El Pont de la mandra, aquest blog que naixia una mica a les palpentes, ara fa sis mesos, ha assolit ja les seves primeres 5000 visites.

Ja sé que en aquest mon d’internet, aquesta és un xifra modesta, però més enllà de l’anècdota, crec que aquest pont que bastim entre tots, va camí de fer bona la pretensió del seu nom, aquell pontet que travessava el torrent Caganell, al bell mig de Mollet, de camí cap el Besòs i que era un lloc de trobada de la gent del poble, on es feia petar la xerrada, sense pretensions i sense pressa.

A mi, particularment, tot i la dificultat d’observar una certa disciplina, necessària per a mantenir una certa regularitat en l’actualització del blog, enmig dels tragins de la feina diària, m’ha suposat una experiència nova i engrescadora. No sé ben bé si ha estat la meva fòbia als telèfons que m’ha esperonat a provar noves fórmules de comunicació, o la meva devoció a Santa Tecla, que m’ha aplanat una mica el camí, el que ha fet possible que “El Pont de la mandra”, pugui celebrar aquests primers sis mesos, sense acabar com la majoria de blogs que es fan i desfan, aparcats i oblidats en un racó de la xarxa. Sigui pel que sigui, aquesta pàgina m’ha permès airejar de manera lliure, algunes reflexions sobre temes ben diversos, al temps que oferir-vos un breu tast de la feina que anem fent, dia a dia, la gent d’Independents per Mollet ( IxM).

En aquest temps, ens ha visitat molta gent. Suposo que la majoria dels “pontaires” deuen ser gent de Mollet, o de l’entorn proper. A títol de curiositat us diré però que també rebem visites de llocs molt distants, com Brasil, Canadà, Holanda, Alemanya, Bèlgica, Gran Bretanya, Itàlia, Estats Units, Mèxic, Argentina, entre d’altres. No sé ben bé si hi ha molt de molletà a la diàspora, si és una simple casualitat, o una cosa d’aquestes dels robots que rebusquen a la xarxa a veure què troben, però no deixa de ser ben curiós. Sigui quin sigui el motiu, si ha servit per acostar algú a la nostra ciutat, encara que sigui des de molts quilòmetres de distància, benvingut sigui l’invent.

Deia jo al primer post que inaugurava el blog, que ”Si passeu per aquest pont, espero que hi trobeu alguna cosa que us interessi. No puc prometre, ni vull, que sigui a gust de tothom...És el que hi ha, tal com raja”. Doncs això, que si alguns us heu sentits al·ludits : espero per endavant que “molesteu les disculpes”.

La lucidesa porta al desengany, però assenyala l’únic camí possible.



dissabte, de juliol 22, 2006

Hem fet els deures !

És grat acabar el curs amb la tranquil·litat d’haver fet els deures. No tothom pot dir el mateix, i si mirem el conjunt de forces polítiques de la ciutat i la quantitat de diners que ingressen a càrrec de l’Ajuntament, la veritat és que enguany hauríem de repartir moltes carabasses.

Independents per Mollet (IxM), ja ho vam dir, des de fora de l’Ajuntament, anem fent pas a pas. No tenim presses, ni urgències històriques. Fem treball de formigueta, seguint la quotidianeïtat de la ciutat. Perquè per a nosaltres, les coses petites són importants. Cada denúncia, cada proposta, cada millora aconseguida ens motiva per a seguir treballant per a fer de Mollet una ciutat millor. M’estic referint a temes com la reforma de les plataformes elevades del carrer Borrell, la neteja de la plaça Joan Miró, el tancament del centre d’acollida comarcal d’animals de companyia, la ubicació de la nova Escola Oficial d’Idiomes a l’edifici de l’antiga escola de medi ambient, l’alerta del perill de foc a les vies per manca de manteniment dels marges, el compromís de l’Ajuntament d’utilitzar només fusta certificada, o la reclamació d’un servei d’urgències oftalmològiques a l’Hospital de Mollet, per esmentar només alguns dels temes que Independents per Mollet venim treballant aquestes darreres setmanes.

Potser si alguns dediquessin menys temps a mirar-se el melic i una mica més a treballar per solucionar els problemes de la ciutat, Mollet aniria millor i no es faria tant evident, que com deia al principi, s’estan guanyant les carabasses a pols.

És una veritable llàstima que, a la llum de les seves manifestacions públiques, l’únic objectiu d’aquests partits sigui renovar o aconseguir un pacte amb els socialistes, per a tocar poder, ni que sigui testimonialment. Així no anem pas bé. Però ja s’ho faran ! Independents per Mollet (IxM) no entrarà en aquest joc de mercadeig, perquè francament, no ens interessa gens. Nosaltres anem per feina, i els pactes els deixem per a la resta ja que tant els interessen. Aquí hi ha molta feina a fer. Des de fora de l’Ajuntament estant, IxM, està demostrant que és una realitat positiva, independent i necessària per a la ciutat. Això només és una petita mostra. Ajudan’s a entrar al proper Ajuntament i et sorprendràs !

dijous, de juliol 20, 2006

Matrícula curs 2006-2007 a Escola Idiomes Mollet ( EOI)

Ep, sembla que la cosa va endavant i els que manen van fent els deures. Com sigui que aquest tema ja ha motivat més de 200 entrades en aquest blog i és obvi que interessa a molta gent, us adjunto aquí la darrera informació que fonts municipals han fet pública sobre les condicions per a matricular-se a l’EOI de Mollet.

“L'Escola Oficinal d'Idiomes de Mollet (EOI) ha fet públiques les condicions d'accés per al curs 2006-2007 en els nivells primer i segon d'anglès i francès. Amb el recent nomenament de la directora, Carme Roig, l'Escola ja està a punt per iniciar les activitats a les aules del Centre Tecnològic GIRO (rbla. Pompeu Fabra, 1), on tindrà la seu provisional fins a la construcció d'un nou edifici.

El període de preinscripcions serà del 5 al 8 de setembre (ambdós inclosos), de 15 a 19 h. Per formalitzar la preinscripció només caldrà presentar el DNI i podrà fer-la una tercera persona si l’interessat no pot venir personalment. En aquest cas, haurà de dur el DNI de l’interessat (o una fotocòpia) i conèixer les dades personals per omplir la sol·licitud. Un mateix sol·licitant es pot preinscriure de dos idiomes.

En aquest primer any de funcionament, a l’EOI de Mollet del Vallès es podrà cursar el primer i segon nivells d’anglès i francès. Les franges horàries disponibles enguany seran:

dilluns i dimecres, i divendres alterns / dimarts i dijous, i divendres alterns de 16 a 18 h

dilluns i dimecres, i divendres alterns / dimarts i dijous, i divendres alterns de 19 a 21 h

No tots els idiomes i nivells estan disponibles a totes les franges horàries. Caldrà consultar l’horari de grups per conèixer més detalls.

Les llistes definitives de preinscrits que es publicaran el dia 20 de setembre. En cas que hi hagi més preinscrits que places ofereix l’escola es farà un sorteig públic el dia 21 de setembre a les 11 h per a francès i a les 12 h per a anglès. El dia 21 a les 16 h es publicaran les llistes definitives de l'alumnat admès i en llista d’espera.

L'import de la matrícula és de 144,75 € anuals, amb reduccions per a famílies nombroses”

Si voleu més informació, podeu descarregar-vos un full informatiu a www.xtec.cat/centres/a8066851
(De moment no més hi ha un correu al que podeu demanar informació, però ens han promès que estarà en funcionament ben aviat).

dimarts, de juliol 11, 2006

Com proposàvem IxM, l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Mollet s’ubicarà a l’edifici del GIRO ( antiga EUPMA)

L’Ajuntament ha acceptat la proposta d’Independents per Mollet ( IxM), d’ubicar la nova Escola Oficial d’Idiomes de la ciutat a l’edifici del Centre Tecnològic GIRO (Gestió Integral de Residus Orgànics), antiga Escola Universitària Politècnica del Medi Ambient (EUPMA).

IxM vam fer pública aquesta proposta, el passat mes d’abril, després del compromís assumit pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, de posar en marxa, a partir del proper curs, una Escola Oficial d’Idiomes (EOI) a la ciutat. Llavors ja vam apuntar que l’edifici de l’antiga Escola de Medi Ambient, una part de la qual acull ara les instal·lacions del GIRO, era la millor opció, perquè està ideat per la docència i reuneix les condicions més adequades per a la seva pràctica, aules, espais d’estudi, biblioteca, despatxos, dotació informàtica, etc, i a més, es troba en un espai accessible i ben comunicat.

Després de més de tres anys de reclamació de l’obertura d’una Escola Oficial d’idiomes a Mollet, per tal de cobrir amb oferta pública, la demanda de formació en idiomes que hi ha a la ciutat i a l’àmbit del Baix Vallès, els independents molletans anem veient que s’acosta el moment de veure aquesta reivindicació convertida en realitat.

És un bon exemple, pels “trepes”, per aquells que només creuen en els poderosos i per aquells que només s’apunten a cavalls guanyadors, que es pot millorar la ciutat des del treball diari i constant. A mitjans i calers, segur que molts ens guanyaran ara i sempre. En il·lusió, convicció i capacitat de proposta i de treball, us ben asseguro que no. La millor prova és recordar ara que falten pocs mesos per a que comenci a funcionar, que Independents per Mollet era l’única força municipal que incloïa aquesta reclamació al seu programa electoral.

Però no avancem esdeveniments, encara queden molts serrells per concretar i ens queda feina per fer. I aquí ens trobareu sempre als “indepes”, d’IxM, picant pedra. Les cintes ja les tallaran altres...

dissabte, de juliol 08, 2006

Els telèfons sanitaris de Mollet estan malalts

Independents per Mollet (IxM) hem denunciat aquesta setmana el mal funcionament dels telèfons d’atenció a l’usuari dels diferents serveis sanitaris de la ciutat.

Durant els darrers dies, hem vingut recollint les queixes de diferents usuaris, que assenyalen la que contactar per telèfon amb qualsevol dels dos ambulatoris o amb l’Hospital de Mollet resulta en molts moments del dia, quasi impossible.

La qüestió és que els usuaris que truquen per a sol·licitar hora de visita o per fer una consulta als centres sanitaris molt sovint han de desistir perquè es troben sempre amb la barrera d’un contestador o se’ls fa esperar llarga estona, sense que ningú respongui al telèfon.

IxM hem alertat de la gravetat que suposa el mal funcionament d’aquest servei d’atenció telefònica, perquè la necessitat de comunicació amb els CAP’s o amb l’Hospital de la ciutat, pot ser vital en determinats casos per a molts usuaris, i la manca de resposta posa en perill la salut de moltes persones que en depenen.

Independents per Mollet (IxM) hem reclamat als responsables dels centres sanitaris molletans que facin els deures i garanteixin l’adequada cobertura, amb el personal necessari per a atendre les centraletes, d’acord amb el volum de demanda actual, per tal d’acabar amb aquesta situació i fer que els ciutadans que s’hi adrecen puguin ser atesos com es mereixen.


divendres, de juliol 07, 2006

Mollet utilitzarà fusta certificada

El ple de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, va aprovar a la darrera sessió, una declaració institucional que recull la proposta d’ Independents per Mollet (IxM) perquè la ciutat utilitzi només fusta certificada, a les obres i espais públics que urbanitzi i al mobiliari que adquireixi per les instal·lacions municipals.

El mercat català i la seva indústria de transformació, produeixen un impacte negatiu sobre els boscos del planeta per la importació, sense comptar la fusta tropical que s’adquireix a d’altres comunitats de l’Estat, de més de 15.000 Tones anuals de fusta il·legal i les autoritats locals tenen també responsabilitat en la introducció de sistemes i productes més respectuosos amb el medi ambient.

Una forma de lluitar contra la tala il·legal i destructiva dels boscos primaris és realitzant adquisicions públiques amb criteris ecològics, com és el cas de la fusta certificada pel Consell d'Administració Forestal (Forest Stewardship Council, FSC), organització internacional no governamental i sense ànim de lucre, fundada el 1993 i formada per 500 representants dels sectors ambientals, socials i econòmics, ONG’s (WWF, Rainforest Alliance), silvicultors i comerciants, amb l’objectiu de millorar la gestió del boscos de tot el món.

La declaració aprovada, basada en la moció que Independents per Mollet (IxM) vam presentar el juny de l’any passat, suposa entre d’altres coses, que l’Ajuntament assumirà el compromís de promoure l’ús de fusta, o derivats, amb la certificació FSC (Forest Stewardship Council) o d’altres de similars a les obres i espais públics que urbanitzi i al mobiliari que adquireixi per les instal·lacions municipals i incorporarà als Plecs de Condicions Tècniques dels contractes d’obres i subministraments, els criteris tècnics que siguin necessaris.

La utilització de fusta certificada a les actuacions municipals, és una contribució solidària per evitar la sobreexplotació i la tala il·legal i garantir unes condicions laborals dignes a les explotacions forestals, ja que el control del FSC, garanteix que prové d’un bon model de gestió dels boscos què augmenta la biodiversitat i la participació de les comunitats locals, compleix la legislació internacional i evita la tala i el comerç il·legal.

Es tracta sense dubte d’un compromís significatiu, que fa avançar Mollet en la línia d’una major sensibilitat ambiental i solidària. Des d’IxM lamentem però, que malgrat el treball fet, l’Equip de Govern municipal (PSC-CiU) no hagi fet en cap moment, cap al·lusió a l’autoria de la nostra proposta, que va donar lloc a l’aprovació d’aquesta declaració. Ara que ja s’acaba el mandat i s’albiren les properes eleccions municipals, sembla que els gestos de cortesia política, van clarament de baixa. Serà que alguns no les tenen totes. O que tenen por de no sé ben bé què.

Nosaltres, mentrestant, seguirem fent la nostra feina. Ho reconeguin o no, des del poder o des dels mitjans, seguirem aportant les nostres propostes per a millorar la ciutat. A qui li agradi, benvingut sia, i a qui no, pitjor per ell. Som de bona fusta i ho demostrem dia a dia.

dilluns, de juliol 03, 2006

Montilla

El nomenament d’en Josep Montilla com a candidat del PSC a la presidència de la Generalitat ha aixecat tota mena de comentaris, tant a favor, com en contra. Personalment crec que és una qüestió que incumbeix preferentment als socialistes i als seus electors. Val a dir però, que em semblen fora de lloc les crítiques que ha rebut pel seu origen cordovès. A mi em sembla que lluny de ser una pega és un atractiu més. Els ciutadans catalans, tenim uns orígens ben diversos. L’important al cap i a la fi., és estimar-se aquesta terra i voler treballar per millora-la dia a dia. Aquesta és l’arrel de la qüestió i creieu-me, tampoc anem tan sobrats.

Recentment m’han fet arribar una "oda" que reprodueixo a continuació. La signa un membre o ex-membre, del partit d’en Montilla, en Jaume Valls, que com veureu ràpidament no està gaire content amb la decisió presa per la direcció del PSC. Feu-li una ullada i ja em direu.

“(J) ODA AL MONTILLA

Cordovès “ desaborío”
No té empenta ni “ brío”,
Capità de Cornellà
Sense suc ni tarannà.

Per gràcia de l’aparell
És ara el cap de cartell:
És a dir, el candidat
Per Mas a la Generalitat

I vaja desastre anunciat !
Ministre d’en ZP
Tanca indústries quan convé.
El càrrec se li travessa
Liat amb l’OPA d’ENDESA,
Puix per negociar amb La Caixa
Cal més d’un roc a la faixa.
( Ja ho deia na Filomena:
que de porc i de senyor
se n’ha de venir de mena)

Això no acabarà bé:
És la fi del PSC
Que esdevé Federació
D’un PSOE amo i senyor
Per la gràcia d’en Montilla
I llurs sergents de pacotilla.

Un català socialista
Que no és militarista
Al candidat li diu: Adéu !
Amb Montilla us ho fareu.

N’està fart de capitans
D’un aparell de bergants,
Que ens fan beure a galet
Un Montilla tan justet
( tenim vi del Priorat
i aromes de Montserrat )

L’ha escrit en Jaume Valls, fundador del PSC
Esperant per aquesta oda, que el fotin al carrer.”