divendres, de setembre 08, 2006

Tots som Rubianes

Aquest estiu, en el marc de la nostra Festa Major, vas omplir a vessar l’envelat de Mollet, amb el teu espectacle, “ Rubianes solamente”, que tot just acabes de jubilar. No t’explicaré la bona estona que vam passar amb tu, perquè em consta que encara que els focus no et deixen veure més enllà de l’escenari, els artistes sabeu ben bé a flor de pell quan hi ha “ feeling” amb el públic d’una sala i quan no n’hi ha.

Ara, llegeixo amb incredulitat l’absurda noticia de que l’Ajuntament de Madriz ha vetat el teu espectacle sobre García Lorca, al Teatro Español, arran d’unes teves declaracions sobre el que tu opinaves era una ofensiva irracional contra Catalunya i tot allò català. No sé si sento més ràbia que pena, “ Pepiño”, en veure com aquesta colla de fatxes de mig pèl, es permeten el luxe de vedar a un director pel que pensa i opina, fent ús de la seva llibertat d’expressió.

Ells, els hereus dels assassins de Lorca, volen ara matar la llibertat d’opinar, la rebel·lia de dir les coses, com les diem la gent del poble, malgrat els “pijos” de torn els foti. Ells que van guanyar la guerra, però van perdre la pau, els fot no haver aconseguit aixafar l’esperit llibertari que rau en tots els que no volem oblidar la llarga nit d’una dictadura, per la que persones i comunitats, vam veure arrabassats els nostres drets fonamentals. Els fot la teva manera de dir les coses. Potser no els sembla tan “ políticament correcta”, com els semblava la repressió i els assassinats que fins al dia d’avui s’han negat a condemnar...

Sé que tu no et rendiràs mai, Pepe i com molts de nosaltres, mantindràs a “ viento y marea” la teva llibertat per a fer i dir el que et roti i per a seguir denunciant l’anacronisme que suposa que a aquestes alçades encara hi hagi qui enyori els temps afortunadament passats.

Ara tots som Rubianes, Pepe. A casa teva a Catalunya i a Mollet, i a tot arreu on s’estima la llibertat i es combat contra els intransigents. Ara més que mai, cal que tots, començant pels polítics de mig pèl, que et tenen por perquè els hi cantes la canya, surtin a dir “PROU !”

Què se’n vagi a la merda el Teatre Español, l’Alcalde Gallardón, el PP i els seus amics ! Vull veure la teva obra sobre García Lorca al Teatre de Can Goma de Mollet. Segur que no serà tan luxós com l’Español de Madriz, però hi torbaràs més caliu.

Avui, tots som Rubianes.

I com tu dius: “Als fatxes que els donin pel cul !

Una forta abraçada des de Mollet.

Jesús M. Carrasco

Independents per Mollet ( IxM)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ole tus huevos Carrasco, yo también estoy con el Rubianes y contra los fachas del PP. A ver si viene otra vez a Mollet.

Anònim ha dit...

Quina colla de faixendes, a Catalunya sempre ens cagem a les calces, que pasaria si a Catalunya fecim el mateix amb un director de Madriz? Be m'alegra veure que Independents per Mollet semble ser son l'unica opció politica que avui te les coses claretes a la nostra ciutat.