dimarts, de maig 07, 2013

Més radars a Mollet ?



Independents per Mollet (IxM-CUP) hem denunciat que l'Ajuntament de la ciutat ha instal·lat tres nous radars a l'Avinguda de Rívoli i a la Ronda dels Pinetons, sense cap mena de senyalització que alerti de la seva presència, el que mostra que  el seu únic i exclusiu afany és simplement recaptatori.

Aquests tres nous equips, del model “Ramet AD9”, se sumen a la desena de càmeres de control de tràfic ja instal·lades per l'actual equip de govern de la ciutat (PSC-CiU) i  dos d'ells se situen a les proximitats del nou hospital, on molts ciutadans s'hi adrecen sovint per temes urgents i en una recta en ambdós sentits de la marxa, on la hipotètica funció de prevenir accidents cau pel seu propi pes.

L'obsessió d’aquest ajuntament per esprémer els ciutadans i omplir de càmeres la ciutat s'està tornant malaltissa, obligant-nos a viure en una mena de llibertat condicional vigilada, com si els ciutadans ens haguéssim de sentir culpables, simplement per existir. L’any passat l’ajuntament va recaptar més de dos milions d’euros en multes aixecades pels radars fixos de control semafòric o pel mòbil que circula en un cotxe camuflat. Diners que van sortir de les butxaques dels molletans, que ja pateixen prou les dures conseqüències de la crisi i que van anar a parar a les arques municipals i a les de les empreses que comercialitzen aquests aparells.

Per això hem reclamat a l'equip de govern de PSC-CiU que faci retirar els nous radars i recuperi la inversió per dedicar-la als programes socials que any rere any es venen retallant  i aposti per la prevenció i l'educació vial, en lloc de la sanció pura i dura.

IxM-CUP instem així mateix, als responsables municipals, a senyalitzar adequadament aquests radars, en cas de no retirar-los, en la seva proximitat i no a les entrades de la ciutat, que no té gaire sentit,  com a prova de que la seva funció no és principalment recaptatòria i perquè atenent al principi de prevenció s'alerti els conductors de la seva presència i s'evitin sancions innecessàries.