dilluns, de gener 07, 2013

Per un 2013 rebel !



El 2012 ha deixat un balanç fosc. A casa nostra, un ajuntament cada cop més endeutat i compromès financerament. Amb més de trenta milions de dèficit penjant i un deute de proveïdors de quinze milions d’euros, als que ara s’hauran de sumar 4,5 milions més de compensacions pel desastre del pàrking de la Pça Joan Miró. Un ajuntament que incomprensiblement manté càrrecs de confiança i gerents amb sou d’escàndol i el número de polítics a sou de l’equip de Govern més alt de la història, quinze, mentre demana cada dia més sacrificis als ciutadans.

Aquí hem passat de proclamar la capitalitat del Baix Vallès en activitat econòmica i serveis a liderar el rànking d’atur a la comarca, amb més de 6000 persones sense feina, un 21% i un nombre alarmant de famílies sense cap mena prestació o amb amenaça de desnonament. El llistat d’empreses que aquest any han tancat portes o han presentat ERO’s, és al·lucinant, Mecanotubo, Merck, Derbi, etc. L’aposta municipal per les grans marques s’està carregant tot el nostre petit comerç i passades les festes ja ens comuniquen que hi hauran més tancaments d’empreses i establiments.

Els Govern de la Generalitat i de l’Estat de la seva banda, servidors mesells dels mercats i del sistema, són de llarg els protagonistes més negatius de l’any. Per les seves polítiques dretanes i antisocials i per les seves retallades de serveis fonamentals, com l’educació, la sanitat o l’atenció a les persones, de sous i de drets socials i laborals, han hagut de tastar l’ira dels ciutadans, dues vagues generals amb les mobilitzacions més grans dels darrers anys a la nostra ciutat.

Tot apunta a que el 2013 serà un any encara més dur i que els nostres manaires seguiran entestats en fer-nos pagar als ciutadans la vergonya d’un deute il·legítim que no és nostre. Des d’abaix i des de l’esquerra, no ens queda cap altre camí que la mobilització, sumar complicitats i crear alternatives per a respondre als brutals atacs que estem patint les classes populars sobre els nostres drets, sobre la nostra llengua, el nostre dret a existir com a poble i a ser independents. 

Des d’IxM-CUP us convidem a fer-los front i a treballar amb nosaltres per fer del 2013, un nou any més just, més lliure, anticapitalista i rebel.