dijous, de febrer 23, 2012

Salvem l'escola pública Nicolás Longarón !

Independents per Mollet (IxM) hem mostrat la nostra oposició al tancament progressiu d’una de les escoles públiques més antigues de la ciutat, la Nicolàs Longarón, sortint així al pas, de l’anunci efectuat pels responsables municipals a la comunitat educativa del centre, sobre la pretensió del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de no acceptar la presinscripció d’infants de tres anys pel proper curs per anar tancant nivells progressivament fins al seu tancament total definitiu als propers anys.

Per IxM aquesta decisió és un nou atac als serveis públics que s’emmarca en la campanya de retallades del Govern de la Generalitat, les raons demogràfiques expressades no se sustenen quan es mantenen concerts amb centres privats a la ciutat que presenten tres i quatre línies de P-3 .

L’Escola Nicolàs Longarón, és tota una institució a la ciutat, sent la segona més antiga i està ubicada a un dels barris més populars, el de l’Estació de França, que no compta amb cap més escola pública. El seu tancament suposaria la desaparició de l’equipament públic més important del barri i augmentaria encara més la mobilitat obligada dels infants per ubicar-los a centres d’altres zones de la ciutat.

Independents per Mollet (IxM) hem fet una crida als pares d’alumnes perquè com a mesura de pressió, segueixin sol.lcitant plaça pels seus fills en aquesta escola al període de preinscripició que s’iniciarà properament, i ha reclamat als responsables municipals que s’impliquin més activament que fins ara per tal de fer possible el manteniment d’aquest històric centre escolar.

IxM donarà suport a totes les iniciatives i mobilitzacions que es convoquin a la ciutat amb aquesta finalitat.