dimecres, d’octubre 19, 2011

Salvem la gossera comarcal !

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, el govern del qual el formen CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA i PP, ha anunciat que vol tancar el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de Companyia (CAD) ubicat a Granollers. Diu que per raons econòmiques. Fatídicament, la primera temptació dels polítics es sempre fer pagar els plats trencats de la crisi als més febles. I en aquest cas, els més febles i més indefensos són els animals abandonats, que per la seva desgràcia, no voten.
 
IxM venim denunciant, des de fa anys, que si el CAD peca d’alguna cosa és de ser tan car com insuficient. Però el CAD és l’únic centre d’acollida públic de tota la comarca i tancar-ho seria una irresponsabilitat molt greu, que faria perillar la vida de més de 150 gossos i gats allà acollits i posar en crisi tot el sistema de protecció de la comarca. 
 
Alguns ajuntaments com el Mollet, van preferir sortir per la porta del darrere i abandonar el centre a la seva sort, en lloc de treballar per trobar solucions. Els fets, però, han acabat per donar la raó a Independents per Mollet (IxM) i ara es evident que les dificultats econòmiques són només una conseqüència de l’error, interessat o no, a l’hora de triar un model de gestió, en concessió a una empresa privada. Els costos de manteniment per animal, que ha fet públics el Consell Comarcal – 8 euros per animal i dia-, no se sostenen per enlloc, sobretot si els comparem amb els d’altres centres similars i poden suposar un indici de mala gestió de recursos públics.
 
IxM ens oposem al tancament d’aquest Centre d’Acollida i seguim defensant que el CAD és tan viable com imprescindible. Com es pot plantejar tancar-ho si el que cal és obrir-ne un altre, per exemple a Mollet, per acabar amb la seva massificació ? Reiterem que hi ha altres models de gestió més participatius i sostenibles econòmicament i apostem per la cessió de la seva gestió a entitats protectores de la comarca. Abans que res, però, cal que es presenti una auditoria econòmica que ens expliqui als ciutadans en què s’han gastat els més de 250.000 euros que s’hi han destinat anualment.
 

La menjadora que ens preocupa no és la del pinso dels animals. Quants animals podríem salvar amb el que s’embutxacaran en sous i assignacions els sis partits que formen part del govern del Consell Comarcal en aquest mandat ? Però no ens enganyem, tampoc els polítics són els únics responsables, al cap i a la fi, els ciutadans els hem posat allà, uns amb el seu vot i altres no anant a votar. La democràcia no és un xec en blanc, però tampoc està exempta de responsabilitats. Diuen que la intel.ligència diferencia els humans de la resta d’espècies animals. Un comença  tenir dubtes, però potser ara tenim una bona oportunitat per demostrar-ho.