dilluns, de setembre 12, 2011

La porta estel.lar

Després d’un dels estius més mogudets, dos dels temes més denunciats per IxM als darrers quatre anys, els sous dels polítics i l’endeutament del nostre Ajuntament, s’han convertit finalment en indignació popular i han copat les portades dels mitjans de comunicació, fins i tot a nivell nacional.

La recuperació de l’esperit de lluita i l’abandó de la resignació que han suposat en gran part, els indignats, és potser l’episodi més il.lusionant que ens ha deixat aquest estiu. Però també n’ha deixat d’altres de ben intrigants, com que el mateix alcalde que ha reprimit amb duresa campanyes d’IxM, com la de la gratuïtat de les zones blaves, amb multes de milers d’euros, s’hagi mostrat passiu davant l’ocupació d’un espai públic durant mesos, demostrant que té dues maneres d’aplicar les ordenances segons per a qui, i que quedi ben clar que no volem que multin a ningú per defensar pacíficament les seves idees.

A l’Ajuntament, comença el ball de cadires. Amb tants càrrecs de confiança per col.locar no donen a l’abast. Plega una alt càrrec de l’Ajuntament i sona que els socialistes volen col.locar a l’exalcalde de la Llagosta. Un exregidor del PP molletà canvia el seu escó per un a Parets i una altra de socialista fa el mateix per un a Martorelles. Una regidora d’ICV ha de deixar el seu càrrec perquè el seu partit no li garanteix una feina i la seva a l’Ajuntament és incompatible. Al Consell Comarcal, es reparteixen el poder tots els partits i formen un govern tuttifrutti amb CiU,PSC,ERC, ICV-EUiA, i fins i tot el PP. Qui diu que alguns polítics no es preocupen per la qüestió de la feina? Començant lògicament, per la seva.

D’aquí a poques setmanes s’obre el pla de les Pruneres. Una obra polèmica, amb projectes i pressupostos que es fan i es desfan i es doblen de preu i un aparcament de pagament que està a les portes de la fallida econòmica. La qüestió no és si ha quedat maco o no. La qüestió és si això és el que realment necessita la ciutat i si un Ajuntament amb més de 32 milions d’euros de deute, s’ha de permetre aquestes alegries quan milers de molletans no tenen ni feina, ni cap subsidi i ens apliquen retalls als serveis més essencials. Al menys han tingut el detall d’instal.lar-nos aquella mena de “porta estel.lar”. Després de tot, igual serveix per enviar alguns manaires a l’altra banda de la galàxia a reflexionar sobre el que estan fent a Mollet...