divendres, de juny 11, 2010

Volem un Centre d’Acollida d’Animals a Mollet !

Independents per Mollet (IxM) venim reclamant des de fa temps, la creació d’un Centre d’Acollida d’Animals a Mollet. El col·lapse del centre comarcal, sobretot a l’estiu, demostra que no n’hi ha prou amb un sol centre per garantir el servei que necessitem. La decisió de l’Ajuntament de portar els animals a Mataró atén a raons econòmiques, però contrasta amb la pila de milions que s’han gastat en obres no programades i gens prioritàries durant els darrers mesos. Amb el que ha costat la  tanca de disseny del Parc de Can Mulà, es podria haver refet la tanca i construït un centre com de Granollers. La cinquantena de municipis de la comarca necessiten com a mínim un segon centre d’acollida per a cobrir la demanda existent.

IxM volem un centre d’acollida d’animals a Mollet. És la millor solució i és perfectament viable si es mancomuna el servei amb els municipis veïns i s’adopta un nou model de gestió que redueixi costos i l’obri més a la societat. Una gestió participada per entitats de voluntaris, que es formarien adequadament, amb el suport i els recursos adients. A Mollet ja hi ha experiència. Si Vallès Natura, amb els escassos recursos que tenien van fer una feina tan lloable, que podrien fer amb bones instal·lacions i més mitjans?

Volem un centre amb un model de proximitat i compromís amb Mollet, amb un fort paper pedagògic, de sensibilització i educació de la ciutadania, de promoció de la tinència responsable d’animals i de l’adopció, d’aprofitament social del caràcter terapèutic que poden tenir els nostres animals per les persones necessitades. Un model que compti amb la complicitat de molts ciutadans sota la figura de socis-protectors, que reconegui el dret dels nostres animals a salvar la vida i a tenir una segona oportunitat.

Alguns deuen pensar que la solució per aquest problema, és allunyar-lo. IxM defensem que cal fer-li front i posar solucions de futur, aquí i ara. Aquest centre, s’haurà de fer tard o d’hora. Obviar-ho i pagar gent de fora és llençar els diners. Els qui manen estan tranquils perquè els animals no voten. Hi ha moltes maneres de recordar-los que els qui ens els estimem, sí.