divendres, d’octubre 30, 2009

Regerem la política: Cal fer dissabte !

L’allau d’escàndols de corrupció en l’esfera pública que ens assola, ha fet a miques el miratge que els grans partits catalans havien construit a força de tapar-se les vergonyes els uns als altres. L’oasi polític català s’ha demostrat tan podrit com la resta, i això no ha fet més que començar.

El “si tu no dius res d’això, jo no diré res d’allò altre teu”, que ha estat la norma bàsica entre els partits del poder a casa nostra, s’ha demostrat insuficient, quan la merda ha acabat vessant del pou negre, en el que alguns han convertit una de les activitats més nobles, la política i el servei als ciutadans.

La concentració de poders, la transformació dels partits tradicionals en marques amb la finalitat principal de mantenir la cadira, l’absència de limitació de mandats i la manca absoluta de transparència, han acabat creant una crosta de xupòpters que ara amenaça amb enderrocar les seves torres d’ivori.

El que molts veniem denunciant des de fa temps, que casa nostra no era un excepció, i que no es podia seguir actuant amb aquesta impunitat, sense que això fés un pet, ha acabat per sacsejar el pais, de la mà de l’actuació d’alguns pocs jutges i dels mitjans de comunicació. Que l’estela de la corrupció acabés per arribar als ajuntaments ha serveit per acabar de despertar als ciutadans, del seu llarg somni, en veure com alguns ens han estat prenent i ens prenen encara el pèl a tots plegats.

La qüestió és perquè no s’ha fet abans. I perquè si és de domini públic la sospita que això només és la punta de l’iceberg, no actua d’ofici la justicia catalana, per aixecar les catifes pudentes, sobre les que els nostres manaires passegen amb les seves sabates italianes.

Molts opinadors asseguren que tot plegat farà un mal irreversible a la política i contribuirà més encara a la desafecció de la gent, que ja mirava de per sí, prou malament a tot el que es refereix a aquesta i als que fan d’ella pervertint el seu sentit, una professió. Jo prefereixo veure-ho com una oportunitat per a fer neteja, perquè crec en la política ben entesa, i en la necessitat d’una total regeneració. Per això vam crear Independents per Mollet (IxM).

La temptació fàcil de molta gent de dir que tots són iguals, no em preocupa. Conec molta gent honesta de les ideologies més variades. També conec molt bé el funcionament intern dels partits clàssics i creiue-me que són un bon caldo de cultiu per a fabricar aquest virus a dojo.

Cal fer dissabte. La impunitat amb que molts dels nostres manaires han estat actuant durant dècades, s’ha d’acabar. Els ciutadans hem de sacsejar l’arbre, per desfer-nos de les pomes podrides. Però això no ho farem votant als de sempre, ni quedant-nos a casa, ni abstenint-nos, ni passant-nos al vot en blanc.

Ho farem només obrint els ulls i destriant el gra de la palla, observant qui s’arrisca i treballa amb honestitat i sense prevendes, i defugint d’oportunistes i aduladors dels que manen. Preguntant-nos perquè IxM és l’única força a la que es té prohibit, per ordre de l’alcalde, sortir a la televisió de Mollet que paguem tots. Preguntant-nos perquè l’única força que ha fet públiques les seves despeses electorals des de la seva creació ha estat IxM. Preguntant-nos perquè som els únics que hem denunciat els sous milionaris que cobren els partits i els polítics del nostre Ajuntament, mentre la resta callen i cobren… Plantant-los cara i esdevenint “Lliures i rebels” per millorar Mollet.

El plat preferit dels polítics corruptes: " Pollastre a l'Ajuntament"

Preparació:

1. S’agafa un pollastre.

2. Se’l col.loca al millor despatx de l’Ajuntament. Per exemple, el de l’Alcalde

3. Se li dona un sou d’escàndol, cotxe oficial, xòfer i trageta VISA.

4. Se l’acompanya amb uns quants xoriços frescos.

5. Se’l deixa al seu aire durant un quant temps.
6. S’afegeix prepotència i morro a discreció, sense tallar-se.
7. I ja ho tenim! Ell solet es va fent…rico, rico, rico…..

dimarts, d’octubre 27, 2009

IxM reclama la congelació d'impostos a Mollet

Independents per Mollet (IxM) hem reclamat al consistori molletà que de cara al proper 2010, no s`apugin els impostos i es rebaixin substancialment els sous i indemnitzacions que perceben els polítics municipals i els partits representats.

Cal recordar l’Ajuntament va apujar el 2009 la pressió fiscal quasi un 5% de mitjana, molt per sobre del que marcaven els indicadors econòmics com l’IPC, que a Catalunya va ser d’un 1,6%.

Qualsevol augment de la pressió fiscal sobre els molletans no farà més que retallar el consum, agreujar la crisi, i fer créixer l’atur, que ja arriba al 18% a la ciutat. L’Equip de Govern no hauria de caure a la temptació de fer pagar la crisi i el greu endeutament que pateix l’Ajuntament de Mollet, als ciutadans, perquè aquests ja paguem cada dia a les nostres carns les conseqüències de la crisi econòmica.

L’única mesura acceptable per afrontar la situació actual, és que es congelin els impostos per l’any vinent i es retalli una part dels sous que cobren polítics i partits de les arques municipals, perquè amb aquests sous, aplicar només una congelació, seria com burlar-se dels ciutadans i dels treballadors municipals, per això, com a mesura per a reduir les despeses, aquest 2010, cal que es tornin a aplicar als polítics i partits del consistori, els sous d’abans de l’apujada del 37% del 2007 i s’apliqui sobre aquests únicament l’augment corresponent de l’IPC.

Independents per Mollet (IxM) hem proposat també, que per millorar la transparència i la informació als ciutadans, es creï un registre trimestral de les despeses a càrrec del pressupost municipal, de l’alcalde, els regidors i els càrrecs de confiança, que reculli conceptes com àpats, transports i telefonia mòbil, entre d’altres i que aquest sigui publicat al web municipal i al tauló d’anuncis dels edificis municipals, per a que els ciutadans que vulguin ho puguin consultar.

dimecres, d’octubre 21, 2009

Llibertat Amadeu Casellas !!

Amadeu Casellas Ramón, és un pres anarquista que compleix condemna actualment a la presó Quatre Camins. Vinculat al anarquisme des dels 14 anys, des de 1976 va protagonitzar múltiples atracaments a bancs per finançar les lluites obreres i socials, repartint els diners entre organitzacions i persones que ho necessitaven.

A la primavera i estiu de 2008, sol•licita que se li apliqui el tercer grau penitenciari per haver esgotat ja el màxim d'anys legal d'estada a la presó. Davant la negativa de les institucions penitenciàries, protagonitza una duríssima vaga de fam que dura gairebé 80 dies. Recolzat per col•lectius anarquistes com Creu Negra Anarquista i per la Confederació Nacional del Treball (CNT), sindicat al qual pertany, tenen lloc nombroses accions per la seva llibertat aconseguint finalment que les autoritats penitenciàries es comprometin a iniciar els tràmits per a l'aplicació del tercer grau, amb la qual cosa Amadeu va posar fi a la vaga de fam.


El 20 d'abril de 2009 comença una altra vaga de fam, en demorar les institucions la negociació dels seus permisos. La vaga va ser suspesa per motius poc clars per reprendre posteriorment el 24 de maig declarant que no pensa posar fi al dejuni fins que no sigui alliberat.

Aquesta setmana han tingut lloc diferents accions de protesta contra la situació insostenible d’aquest pres i per la informació que m’ha arribat, s’ha endegat també una campanya en forma de carta adreçada a la Consellera de Justícia, Montserrat Tura i al secretari general de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, per a reclamar la “"llibertat immediata per a Amadeu Casellas Ramon, si més no, per raons humanitàries".

La situació en la que es troba Amadeu Casellas Ramon, empresonat al Centre Penitenciari de Quatre Camins i actualment ingressat en l’Unitat Hospitalària Penitenciària de l’Hospital de Terrassa, és molt greu. Porta més de 95 dies en vaga de fam, sol•licitem la seva atenció per a que es produeixi una ràpida sol•lució favorable a la dignitat del pres.

La carta es fa ressó també de les extremes circumstàncies personals en les que actualment es troba Amadeu Casellas, qui sense delictes de sang porta més de 23 anys empresonat i afegeixen que "creiem que és impensable que això pugui estar succeint a Catalunya al segle XXI i no podem permetre una mort indigna sense, al menys, alçar la veu i escriure aquestes paraules. Parlem de vida o mort".

Modestament, i des d’aquest blog, vull sumar-me a la petició de llibertat per Amadeu Casellas . Amb l’espectacle que estem vivim aquests dies, amb el cas Millet, el cas d’en Casellas ens retorna a la negra nit del franquisme.

Si l’Amadeu fos un pres comú, segur que fa molts anys que seria en llibertat. Els qui volen veure raons polítiques darrera d’aquesta severitat aplicada tradicionalment als pressos anarquistes, no deuen anar massa errats. Encara hi som a temps. Abans que sigui massa tard, volem l’Amadeu Casellas en llibertat.

dimarts, d’octubre 20, 2009

Ilana Yahav: SandFantasy

Ilana Yahav s’ha fet famosa pels seus efímers dibuixos fets amb sorra sobre una pantalla il.luminada per sota. Aquí us en deixo una mostra.


dilluns, d’octubre 19, 2009

Can Magarola : un pont que és un perill !

La nova passera que connectarà amb el barri de la Casilla de Mollet, ens sortirà per 1.600.000 euros, uns 265 milions de les pessetes d'abans, per entendre'ns, que encara que vinguin via Madriz, per obra i gràcia de la generositat del senyor Rodríguez, no ens enganyem, són diners sortits de tots els ciutadans, i una part molt especial dels catalanets i catalanetes.

La passera, de disseny molt modernet, encarregada a l'empresa "Mecanotubo", com moltes altres obres de les incloses al pla FEIL, és tan blanca com excessiva en el seu cost, ateses les moltes mancances que pateix la nostra ciutat i que també podien haver-se arreglat, al menys un bon grapadet, amb una part d'aquests diners.


Ja sé que com sempre, hi haurà qui voldrà manipular les meves paraules i dir que estic en contra que es faci un pontet que connecti amb aquest barri. Vagi per endavant doncs, que l'erren del tot.
El barri de la Casilla, ha estat sempre un dels més oblidats per l'administració molletana. Un nucli petit, amb pocs veïns, pocs vots a pescar, etc, no devien ser prou atractius pels nostres manaires. Fins i tot a les campanyes electorals, i ho dic amb coneixement de causa, excepte Independents per Mollet (IxM) -precísament perquè sempre ens ha merescut el mateix respecte que la resta de barris-, puc dir que la majoria dels partits de la ciutat ni es dignaven d'acostar-se allà per a enganxar un cartell.

No estic discutint, doncs, la justícia que suposa que per fi es faci un pont en condicions, que eviti als ciutadans que allà hi viuen, haver de transitar pels vorals perillosos de l'entramat de carreteres que els ha encerclat definitivament des de fa anys. El pont calia fer-ho, doncs. El que discuteixo, són els costos i crec que estic en el meu dret d'opinar com es poden administrar de manera eficient els calers públics, de manera que, com es fa a casa de cadascú, arribin per a cobrir de manera digna el màxim número de necessitats. Bé, qui ho vulgui entendre, ja ho haurà fet. Qui no, que s'ho faci mirar.


El fet és que tot això té molt a veure amb la denúncia que hem fet aquesta setmana des d'Independents per Mollet (IxM), sobre el perill que suposa la precarietat actual de l'altre pont, el que connecta amb l'enllaç de la C-17 i el polígon de Can Magarola. Al pont en qüestió li manca la preceptiva barana en un dels seus trams. I creieu-me , hi ha un perill real d'estimbar-se. Si encara no ha hagut una desgràcia és simplement perquè l'atzar així ho ha volgut.


Tot i ser un dels ponts més transitats de Mollet, fa molts mesos que està així. L'Ajuntament devia pensar que col.locant un tros de cinta de plàstic ja estava tot fet, però no. L'Equip de Govern del PSC i CiU, sap que està incomplint la normativa de seguretat, que obliga a que en tota obra pública, aquest tipus d'elements estiguin dotats d'una barana de seguretat, d'amplada suficient per a evitar qualsevol accident.

Si l'Ajuntament va acceptar la recepció final d'aquesta obra, de la remodelació de la qual em sembla que es va fer càrrec el Ministerio de Fomento, en el marc dels acords subscrits per la construcció dels enllaços de l'AP7 i la C-17, s'ha de fer responsable de solucionar aquesta qüestió de manera urgent. Temps ha tingut per a fer-ho.

L'actitud passiva dels nostres manaires municipals, fa que les moltes persones que passen cada dia per allà, se la juguin innecessàriament, amb el perill de perdre l'equilibri, caure al buit i a sobre, anar a petar a la C-17, per si encara no s'haguès pres prou mal.


Que el mateix Ajuntament que dedica 1.600.000 euros, 265 milions de pessetes, com dèiem, a fer una passera de disseny uns centenars de metres més endavant, sigui incapaç d'arreglar una qüestió greu com aquesta, diu molt de tipus de manaires que tenim. Des d'Independents per Mollet (IxM) fa molts anys, que cridem l'atenció sobre el fet, que la ciutat es fa primer a partir de les coses petites. I ens n'ocupem més que cap altra formació existent o que hagi existit mai a la ciutat.


Mantenir la precarietat actual del pont de Can Magarola és jugar als daus amb la seguretat dels molletans. Per això, des d'IxM, estem reclamant a l'Ajuntament que acabi d'una vegada amb aquest problema, compleixi la normativa i instal.li la barana de seguretat que falta per no haver de lamentar-nos per cap accident.


Després, si volen anar corrent a fer-se la foto de la inauguració de la bonica i caríssima passera de la Casilla que hi vagin. Que no es preocupin. Nosaltres no els farem ombra. Sobretot tenint en compte la censura que ens apliquen els mitjans de comunicació municipals, per ordre del senyor alcalde ;)

dimecres, d’octubre 14, 2009

Ets una persona observadora ?

L'àtic d'en Carod

Segons publica l'e-notícies, el vicepresident de la Generalitat, recentment decapitat pel seu partit ERC, s'ha comprat un àtic de 185 metres quadrats a una zona "exclusiva" de Tarragona.

No és que en Carod no tingui dret a viure on vulgui. Ni tampoc és que dubti que ho pugi pagar... Però amb la crisi que patim els treballadors, que el vicepresident del nostre país, que per cert, porta vint anys de diputat.... es compri una vivenda de 100 milions de les antigues pessetes, no sé no diu molt a favor de ser d'esquerres i independentista. Segurament hi haurà qui no hi estigui d'acord. I segurament qui ha filtrat aquest notícia ho està molt a prop d'ell i té les seves intencions. No vol doncs, aquest comentari, apuntar només contra Carod. Personalment crec que en la seva trajectòria ha fet molt bones aportacions al nostre país. És només un exemple.

Estic segur, també, que hi haurà qui recordarà que hi ha molts altres polítics d'esquerres que ha fet fortuna i s'han instal.lat fa temps en vivendes molt cares a Barcelona, Mollet, la Costa Brava o la Cerdanya.... Tant me fa. Que els bombin a tots.
Ja va sent hora que els diaris publiquin en primera pàgina, el rànking dels patrimonis directes o indirectes dels polítics que ens manen. Oi que ens expliquen els contractes multimilionaris dels nostres futbolistes ?? Per a mí, i per molta gent, és molt més important la gent que tenim als càrrecs de responsabilitat dels governs, que els pilotaires... Doncs, perquè no ho fan ? Tenim dret a saber-ho.

Aquí teniu el que diu avui l'e-notícies sobre l'àtic d'en Carod. Cadascú que en tregui les seves conclusions. I si algú en té notícies d'altres polítics d'altres partits que ho digui. Carod no és més que un exemple. No és una qüesitó de sigles, sé ben bé que a totes hi ha gent honesta que creu en les seves idees, és una qüestió de fer neteja, collons ! D'una vegada per totes cal regenerar la nostra política.


La hipoteca de Carod puja a 600.000 euros


D’esquerres i independentista, però amb pasta per a pagar-se un pis de 100 milions de les antigues pessetes. (
Això ho dic jo, eh ? )


El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, s'ha comprat un àtic de 185 metres quadrats en una zona exclusiva de Tarragona. L'habitatge té un rebedor, cuina, sala d'estar, menjador, distribuïdor, dos banys, un lavabo, quatre dormitoris i tres terrasses, dues en la part frontal de l'edifici, i una posterior, de seixanta-tres metres quadrats.
L'àtic disposa també de terrassa-solàrium de setanta-vuit metres quadrats en la part de dalt a la que s'accedeix mitjançat una escala de cargol. El vicepresident ha demanat una hipoteca de 625.000 euros a Caixa d'Estalvis de Tarragona a un interès del 3,9% i a un termini de 30 anys. El Departament de Vicepresidència ha evitat fer cap valoració.

dimarts, d’octubre 13, 2009

Els polígons industrials de Mollet suspenen. L'Ajuntament també.

Des de l'any 2004, Independents per Mollet (IxM) venim denunciant que la situació dels polígons industrials de Mollet, és alarmant. Ho venim fent des llavors i no hem parat cada any d'alertar que el problema lluny de solucionar-se ha anat agreujant-se cada cop més.

Recentment, un estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona, encarregat per la seva delegació local, Antena Mollet, ha certificat la justícia de les denúncies d'IxM. L'estudi, que tant l'Ajuntament, com alguns mitjans masells, han volgut suavitzar, suspén els polígons molletans en aspectes fonamentals per al seu funcionament i per la seva imatge i capacitat d'atracció.

La manca d’inversions municipals i d’inexistència d’un manteniment adequat, deixen les nostres zones industrials en una situació injustificable, perquè la manca de neteja, d’il•luminació, senyalització, i de serveis bàsics com la recollida de residus, resulta molt negativa per la ciutat, perjudica la seva imatge i com deia abans, allunya la possibilitat d'atraure noves activitats empresarials, que generin ocupació pels molletans.

Si a això li sumem una pressió fiscal al màxim del que permet la llei, i una actitud municipal del conegut " ja s'ho faran !", tenim un panorama ben fosc.

Val la pena recordar que a la campanya de les eleccions municipals del 2003, CiU va presentar un video de propaganda en el que es veia a alguns convergents, amb monos blancs, recollint la brossa acumulada en dels carrers d'un polígon molletà. Asseguraven llavors que calia solucionar aquest tema. Les paradoxes de la política va fer, que aquell mateix any, i a resultes de les matemàtiques electorals, CiU entrés a formar govern amb el PSC-PSOE, i assumís, vés per on, les regidories de Manteniment de la Via Pública i Promoció Industrial.

Independents per Mollet (IxM) vam deixar llavors un any de coll, esperant veure resultats. Però els resultats no van arribar. Al 2004, ja vam denunciar que els polígons es marcien per la deixadesa municipal, curiositats de la vida, ara protagonitzada pels mateixos actors del video esmentat. Mentre als carrers de les zones industrials, s'acumulava la brutrícia, els ferms es defeien i les voreres es tornaven intransitables pels matolls i les males herbes, l'única iniciativa del govern de CiU i PSC-PSOE, va ser l'edició d'una guia. La realitat supera a vegades la ficció.

Ara ja al 2009, la situació no ha canviat, o millor dit, si que ho fet, però per empitjorar. Els mateixos partits que segueixen compartint el govern molletà, segueixen mirant cap a una altra banda, mentre les empreses, tanquen o marxen i l'atur assola ja més de 5.000 molletans, un 17,5% de la població activa de la nostra ciutat.

El balanç dels sis anys de govern de l’alcalde Monràs, en aquest tema, és tan nefast, que té fins i tot el mèrit d'haver aconseguit col.locar els polígons industrials de Mollet entre els pitjors de Catalunya.

En qualsevol país democràtic, un balanç així, hagués comportat cessaments, dimissions o com a mínim canvis d'àrea dels polítics responsables d'aquesta situació. A Mollet ja sabem que això de la democràcia els nostres manaires la treuen a passetjar només cada quatre anys, per assegurar-se la cadira.

Aquest Govern municipal no pot seguir amb els seus discursos trtiomfalistes amb la que ens està caient a sobre. Comença a ser hora que s'assumeixin responsabilitats davant dels ciutadans. Pel bé dels molletans, aquest ajuntament ha de fer autocrítica abans sigui massa tard i posar-se a treballar. Mollet necessita un pla de xoc urgent per afrontar les mancances que actualment pateixen les àrees industrials del municipi i garantir un manteniment de qualitat. Seguir com fins ara, és seguir abonats a la destrucció d'ocupació i la dependència econòmica dels impostots procedents d'un sector, el de la construcció, ara també en situació de fallida. Com la credibilitat dels nostres manaires.

On seran aquells monos blancs del video de CiU ?

dimarts, d’octubre 06, 2009

Mollet Solar

Actualment, el 65% de l’energia que consumim, procedeix de combustibles fòssils -petroli, gas natural i carbó-, un altre 30% prové de fonts nuclear i només un 5% prové de fonts d'energia que podríem qualificar de renovables. Aquesta dependència energètica ens fa còmplices del cicle suïcida que està generant l’augment de la temperatura global de la Terra, per l'efecte hivernacle generat per les emissions de CO2, derivades de la crema de combustibles fòssils i segueix abocant emissions de radioactivitat, en forma líquida i gasosa i en forma de residus, per l’activitat de les centrals nuclears en funcionament .

Així les coses, la necessitat de reduir el nostre consum energètic i d’anar abandonant el que procedeix de fonts més contaminants, esdevé una acció prioritària per a una gestió més ecològica de l'energia. Necessitem energia per produir i per viure, però si volem preservar la natura i la salut de les persones, es fa necessari un canvi de model energètic. Actualment, això passa per superar la retòrica que sovint adorna els programes d’alguns partits polítics i mostrar una clara voluntat política i inversora per canviar de model.

Des d’Independents per Mollet (IxM) creiem que això vol dir, entre d’altres coses, potenciar l’estalvi i la reducció del consum energètic, apostar per l’extensió de l’ús d’energia procedent de fonts renovables, promoure la producció particular d’aquestes formes d’energia i adoptar les experiències de l’arquitectura bioclimàtica.


En algun d’aquests camps, Mollet ja ha començat a donar els primers passos, amb la realització de campanyes d’eficiència i estalvi energètic, la introducció de beneficis als impostos i taxes per l’estalvi i l’ús d’energies renovables i amb la introducció de captadors solars en alguns dels nous equipaments públics més emblemàtics.


Però per IxM, cal anar més enllà. L’elaboració d'un pla integral de gestió energètica que marqui les línies principals d’actuació en aquest camp i la creació d’un servei o agència local de l’energia, poden ser dues eines efectives per a dotar-se de les estratègies, del suport i dels recursos tècnics i econòmics necessaris per a les actuacions que cal emprendre.


Però, millorar l'eficiència energètica de la nostra ciutat passa també per generalitzar en els usuaris l’efecte positiu, real i palpable de l'ús de les fonts renovables i per fer possible que els ciutadans es puguin convertir en productors d’energia neta per al seu ús i puguin amortitzar les seves inversions venent a la xarxa la que es generi quan la no necessitin.


Per això Independents per Mollet (IxM) vam proposar en la passada campanya electoral que Mollet es doti d’una empresa de generació d’energia solar. L’empresa Mollet Solar, tindria la finalitat de promoure la producció d’energia solar tant per l’administració com pels particulars, així com de la tecnologia associada.


Mollet Solar es configuraria com una empresa mixta, amb majoria de participació municipal i la resta dels usuaris privats que instal•lessin panells solars a les seves vivendes. Aquesta seria una bona manera de facilitar l’extensió de l’energia solar a la ciutat, perquè els ciutadans interessats podrien, a més d’obtenir energia pel seu ús, vendre la restant a la xarxa elèctrica per amortitzar més ràpidament la seva inversió, actuant com a diferents punts de producció d’una mateixa empresa, amb una sola llicència fiscal, i sense haver de patir els greus entrebancs econòmics i de gestió que actualment l’imposa la normativa legal.

Mollet pot convertir-se en una ciutat capdavantera en polítiques d’estalvi energètic i foment de les energies renovables, estem en les millors condicions per fer-ho possible. Aquesta és una de les característiques del model de ciutat que IxM volem, per anar fent, pas a pas, un Mollet més amable, més just i més ecològic.

divendres, d’octubre 02, 2009

Maneres d'enganyar la gent

Hi ha moltes maneres d’enganyar la gent. Segrestar una part de la veritat, n’és una d’elles, sobretot quan es fa a consciència i al servei de no se sap quins interessos. Quan determinada premsa amaga el que passa, i n’explica només el que li manen els que la controlen, o el que l’interessa per estar bé amb el poder, està enganyant la gent. Val a dir que no tota la premsa és així, però cadascú sabrà si s’ha n’ha de sentir al.ludit o no.

Mai no m’ha agradat la vella pràctica de matar al missatger quan el missatge no és del gust d’un. Tothom fa la seva feina i crec que cal respectar-la, malgrat hom no pugui estar d’acord. Ara bé, això no vol dir, mamar-se el dit o combregar amb pedres de molí. Això la gent d’Independents per ollet (IxM) no ho farem mai.

La importància del paper que té la premsa, està sempre en relació amb la seva responsabilitat com a servei als ciutadans, no és quelcom regalat gratuïtament.No és cosa d’ara. Ja fa alguns anys que anem veient com alguns mitjans, llencen a la paperera les denúncies o propostes d’IxM, o s’obliden misteriosament d’esmentar ni una sola línia, simplement perquè les fa aquesta formació incòmoda i rebel, i en canvi publiquen a tota pàgina les mateixes informacions, quan són els partits del sistema, els que que opinen dels temes que els independents hem posat sobre la taula. Creieu-me, d’exemples en podria esmentar a desenes i desenes.

També ens trobem amb una variant d’aquesta manera d’enganyar a la gent, que jo anomeno, “la increible notícia mengüante”. Llavors es tracta que la mateixa notícia es desplega amb més o menys espai i columnes, depenent de qui la genera. No cal dir, que llavors IxM ens portem la palma, sent els autèntics “reis del mini breu”. Nosaltres agraïm, encara que sigui modest aquest petit espai. Però llavors flipem, quan veiem com setmanes després, a la mateixa notícia, sota les sigles d’una de les formacions a sou de l’Ajuntament, li regalen mitja pàgina ben il.lustrada.

La tercera variant d’aquest “mercat persa” és la més descarada. Es produeix quan la premsa local, comarcal, o nacional, agafa una nota de premsa d’IxM, la utiltiza per a redactar una notícia sobre el tema, i en dona el titular, sense ni tant sols esmentar la font d’aquesta primera informació, a l'Ajuntament o a un altre partit, dels que tenen prou pasta per anunciar-se al seu mitjà o dels que toquen poder i cal estar-hi a bé per les subvencions. Aquí la presa de pèl ja és majúscula, i el ciutadà de peu, és enganyat de totes a totes, perquè se li fa creure que els autors de la informació generada, són uns altres, que vés per on s’acaben de caure del llit, amb aquest tema.

Ja sabem que els mitjans no poden encavir tota la informació que col.lectius de gent lliutadora com Independents per Mollet (IxM) generem setmanalment. Sobretot, quan cada cop els mitjans destinen menys espai a la informació política i és més fàcil, trobar estenses cròniques sobre un torneig de petanca,- amb tots els respectes pels petancaires- que sobre el que es mou al debat polític de la ciutat.Tampoc es tracta d’això. No som tan il.lusos. Es tracta de ser justos i com dèiem al principi de no voler enganyar la gent.

De tot això que esmento, en podríem fer un rànking amb exemples ben sucosos. Podríem també posar nom als mitjans que ho perpetren. Però no ho farem. Els ciutadans poden anar descobrint-ho per sí sols a poc que estiguin una mica atents cada setmana, tinguin una mica de memòria o simplement vagin fent alguna visita a la nostra pàgina web. Alguns ja ens ho han fet saber. Ells no ho entenen i nosaltres tampoc. O potser sí, i fins i tot massa?