dimarts, d’octubre 13, 2009

Els polígons industrials de Mollet suspenen. L'Ajuntament també.

Des de l'any 2004, Independents per Mollet (IxM) venim denunciant que la situació dels polígons industrials de Mollet, és alarmant. Ho venim fent des llavors i no hem parat cada any d'alertar que el problema lluny de solucionar-se ha anat agreujant-se cada cop més.

Recentment, un estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona, encarregat per la seva delegació local, Antena Mollet, ha certificat la justícia de les denúncies d'IxM. L'estudi, que tant l'Ajuntament, com alguns mitjans masells, han volgut suavitzar, suspén els polígons molletans en aspectes fonamentals per al seu funcionament i per la seva imatge i capacitat d'atracció.

La manca d’inversions municipals i d’inexistència d’un manteniment adequat, deixen les nostres zones industrials en una situació injustificable, perquè la manca de neteja, d’il•luminació, senyalització, i de serveis bàsics com la recollida de residus, resulta molt negativa per la ciutat, perjudica la seva imatge i com deia abans, allunya la possibilitat d'atraure noves activitats empresarials, que generin ocupació pels molletans.

Si a això li sumem una pressió fiscal al màxim del que permet la llei, i una actitud municipal del conegut " ja s'ho faran !", tenim un panorama ben fosc.

Val la pena recordar que a la campanya de les eleccions municipals del 2003, CiU va presentar un video de propaganda en el que es veia a alguns convergents, amb monos blancs, recollint la brossa acumulada en dels carrers d'un polígon molletà. Asseguraven llavors que calia solucionar aquest tema. Les paradoxes de la política va fer, que aquell mateix any, i a resultes de les matemàtiques electorals, CiU entrés a formar govern amb el PSC-PSOE, i assumís, vés per on, les regidories de Manteniment de la Via Pública i Promoció Industrial.

Independents per Mollet (IxM) vam deixar llavors un any de coll, esperant veure resultats. Però els resultats no van arribar. Al 2004, ja vam denunciar que els polígons es marcien per la deixadesa municipal, curiositats de la vida, ara protagonitzada pels mateixos actors del video esmentat. Mentre als carrers de les zones industrials, s'acumulava la brutrícia, els ferms es defeien i les voreres es tornaven intransitables pels matolls i les males herbes, l'única iniciativa del govern de CiU i PSC-PSOE, va ser l'edició d'una guia. La realitat supera a vegades la ficció.

Ara ja al 2009, la situació no ha canviat, o millor dit, si que ho fet, però per empitjorar. Els mateixos partits que segueixen compartint el govern molletà, segueixen mirant cap a una altra banda, mentre les empreses, tanquen o marxen i l'atur assola ja més de 5.000 molletans, un 17,5% de la població activa de la nostra ciutat.

El balanç dels sis anys de govern de l’alcalde Monràs, en aquest tema, és tan nefast, que té fins i tot el mèrit d'haver aconseguit col.locar els polígons industrials de Mollet entre els pitjors de Catalunya.

En qualsevol país democràtic, un balanç així, hagués comportat cessaments, dimissions o com a mínim canvis d'àrea dels polítics responsables d'aquesta situació. A Mollet ja sabem que això de la democràcia els nostres manaires la treuen a passetjar només cada quatre anys, per assegurar-se la cadira.

Aquest Govern municipal no pot seguir amb els seus discursos trtiomfalistes amb la que ens està caient a sobre. Comença a ser hora que s'assumeixin responsabilitats davant dels ciutadans. Pel bé dels molletans, aquest ajuntament ha de fer autocrítica abans sigui massa tard i posar-se a treballar. Mollet necessita un pla de xoc urgent per afrontar les mancances que actualment pateixen les àrees industrials del municipi i garantir un manteniment de qualitat. Seguir com fins ara, és seguir abonats a la destrucció d'ocupació i la dependència econòmica dels impostots procedents d'un sector, el de la construcció, ara també en situació de fallida. Com la credibilitat dels nostres manaires.

On seran aquells monos blancs del video de CiU ?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Yo trabajo en can Magarola y esta hecho una porqueria.