dijous, d’octubre 16, 2008

Fira Mollet ( FIMO) 68.000 què ?

No em deixa mai de sorprendre la capacitat dels manaires de torn de Mollet, per maquillar la realitat als seus interessos. Si és qüestió de manifestants crítics, les xifres s’encongeixen màgicament. Cap quantitat és prou significativa als ulls dels que tenen por de perdre les poltrones.

Ara bé, si és qüestió d’apuntar-se un tanto, llavors les matemàtiques s’estiren com si fossin de goma, per beneir el seu talent prodigiós i els seus èxits espatarrants.

Un bon exemple de tot això, el tenim amb les dades que ha donat l’Ajuntament de Mollet sobre els visitants de la passada edició de Fira Mollet (FIMO). Ja he explicat en un altre post, quina és la posició d’IxM sobre l’actual model de fira i em sembla que no cal tornar-hi a entrar en el tema. Ara bé, el que un tampoc està disposat a empassar-se és que ens prenguin a tots per babaus, a la primera de canvi. I això és precísament el que ha pretés l’Ajuntament, amb les xifres de visitants de Fira Mollet, que ha fet públiques recentment.

Per entendre’ns, algú es creu això dels 68.000 visitants? Perquè tenint en compte que va durar tres dies i que el primer va caure una tempesta de tres parells de nassos…els comptes no surten per enlloc.

A veure, si el primer dia, divendres, posem per cas, que tot i la tempesta, els llamps i els trons, s’haguessin acostat unes 8000 persones, que és per flipar com dic, ens quedarien unes 60.000 més per repartir entre dissabte i diumenge. Això voldria dir que, fent una mitjana, haurien visitat la fira 30.000 persones cada dia….

És clar, que si un té en compte les hores diàries d’obertura de la fira i sobretot, les hores realment “útils”, perquè ja sabem que les masses no matinen gaire, i que fan unes pauses, perquè també s’ha de dinar, sopar, etc, com a poc ens surt una mitjana de 4000 visites cada hora!!

Això vol dir que si tenim en compte que hi ha gent que entra i gent que surt, i suposant que la gent fés una visita de només una hora, que és molt de suposar, hi hauria hagut moments a la fira en que s’haurien acumulat , 8000 o més persones…Vinga ja!!

Independents per Mollet (IxM) vam estar recollint signatures contra la supressió de l’aparcament gratuït del Pla de les Pruneres, durant el cap de setmana i us puc ben assegurar que un tràfic constant de 8.000 persones o més, no ens hauria passat pas desapercebut. Ni de conya!

Una afluència tal de visitants, voldria dir que s’hauria passat per allà tota la població activa, no només de Mollet, sinò també de molts municipis veïns. I quan dic tota, vull dir tota ,fins i tot els que passen el cap de setmana fora, els que treballen, els que estan malalts i els que els importa tres raves això de les fires i firetes…I això sense parlar de la impossibilitat de trobar lloc on aparcar, que aquesta n’és una altra.

Si recordem que el dia que més gent hem vist pel centre de Mollet en aquestes setmanes, va ser el vespre de la caminada nocturna a Gallecs, i segons les dades del Centre Muntanyenc hi havia apuntades unes 2000 persones , i val a dir, que pràcticament no s’hi podia ni caminar pel centre, imagineu-vos el que hauria estat un “ tràfic” de més de 8.000 persones, cada hora, durant tot el dia. Un TIMO, una autèntica falàcia i un absolut engany a la població. Això és el que són les dades que ha donat l’Equip de Govern sobre les visites a Fira Mollet ( FIMO).

El més collonut del tema, no és que tinguin el morro de vendre’ns la moto de tot aquest conte xinès al butlletí municipal, sinò la manca de visió crítica dels mitjans locals i comarcals, que s’ho han empassat sense dir ni “ mu” com si es pogués ni tan sols acostar a la realitat. Sobretot tenint en compte, que alguns d’ells eren presents a la fira amb un estand….

Cal demanar una mica més de seriositat i independència als mitjans, per favor…que no acabem de nèixer i la gent no es mama el dit. No ens féu combregar amb rodes de molí, que això ja hi fan els manaires!

Au vinga! 68.000 persones, ni de conya!

Però què s’han pensat aquesta gent, que tots plegats som una colla de babaus?
A mí, que m’esborrin.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Yo estube y no habia tanta gente, y tanpoco era para tanto.Los de la comida estaban que se tiraban de los pelos porque fuera de la feria vendian mas y los demas muchos papelillos pero de vender na de nada.

Ya veis que os voy siguiendo, e

Jose