divendres, de juny 09, 2006

150 GOSSOS amenaçats de mort per l’estupidesa humana

El Consell Comarcal del Vallès Oriental vol tancar el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de Companyia de la comarca, situat a Granollers, amb que acull prop de 150 gossos i una vintena de gats.

L’excusa són unes presumptes obres de reforma d’aquestes instal·lacions que francament, no ens creiem per a res. El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de Companyia de la comarca, va ser inaugurat el juliol del 2004, encara no fa ni dos anys. S’hi van invertir més de 600.000 euros, en la seva construcció. Com és possible que un centre on s’hi va invertir un pressupost tan alt i que no té ni dos anys, ara calgui reformar-ho ? Això és una autèntica pressa de pèl i alguna cosa fa pudor a socarrimat en aquest tema.

Malgrat les nostres protestes i les de molts ciutadans, amb la seva posada en marxa es van tancar altres centres que funcionaven amb l’esforç d’entitats proteccionistes i els seus voluntaris, com el de Mollet, que gestionava “ Vallès Natura”. Llavors Independents per Mollet (IxM) ja vam denunciar que les 150 places que oferiria el centre comarcal, serien totalment insuficients per a cobrir les necessitats de 31 municipis adherits a aquest servei. Si amb prou penes tocaven a cinc gossos per localitat! Els partits “moquetaires” del Consell Comarcal, especialment ICV-EUiA responsable de l’àrea, es van l’orni amb aquest tema.

Diuen que el tancament és temporal, i que només seran quatre mesos. Això no s’ho creuen ni ells!. La veritat creiem que està en el tema econòmic i en la mala gestió que han fet els responsables polítics del tema, que després tant s’omplen la boca amb els drets dels animals. A més, per a fer reformes no cal tancar tot el centre, perquè no les fan per fases ?

Tancar aquest centre durant tot l’estiu, precisament els mesos on es produeixen més abandonaments d’animals, és una absoluta negligència, que posarà en perill la vida, tant dels animals acollits, com dels que ho puguin necessitar en els propers mesos, i el conjunt dels 31 municipis de la comarca acollits a aquest servei i que no tenen cap altra servei alternatiu, poden quedar en poc temps en situació de col·lapse. Per aquest motiu, Independents per Mollet (IxM) hem reclamat, la dimissió immediata de la Consellera Comarcal de Sanitat, Rosa Mª Esteve, (ICV-EUiA), per la seva incompetència i la del seu grup, en la planificació, gestió, seguiment i control d’aquest servei. Cruella de Vil no hauria fet pitjor.

Ens preocupa molt el futur del centenar llarg d’animals del centre, perquè ens ensumem que si no troben on col·locar-los els acabaran matant. Si no ha estat capaços de fer possible l’adopció d’aquests gossos en tot aquest temps, com és possible que ens vulguin vendre que ho aconseguiran en 15 dies ?

Des d’aquí fem una crida a totes les persones que estimen els animals, per tal que difonguin aquesta informació, per aconseguir que no es sacrifiqui cap animal i que el centri continuï obert. Aquest animals no tenen cap culpa de la inutilitat d’alguns humans, alguns dels quals mereixerien estar menjant pinso una bona temporada.

Cruella De Vil, DIMISIÓ !!

1 comentari:

Anònim ha dit...

gracies