diumenge, d’abril 23, 2006

Calen millores als jutjats de Mollet

En matèria judicial, el canvi de Govern a Catalunya, no podem dir que s’hagi notat gaire. Tant l’actuació de l’anterior govern de CiU, com l’actual del tripartit, han mantingut la ciutat en el més pur ostracisme en matèria judicial. La situació d’aquests serveis no es correspon, ni amb les necessitats reals, ni amb el pes específic que Mollet té al Mapa Judicial de Catalunya.

Les instal·lacions dels jutjats de la ciutat, són obsoletes i mancades de les condicions exigibles, perquè el poc personal disponible, pugui fer front a l’acumulació de causes que pateix i atendre els ciutadans. Els Governs catalans, es van comprometre a ampliar el nombre de sales i estudiar la creació d’una nova seu, però no hi ha calendari d’actuació, ni partida als pressupostos de la Generalitat.

El Registre Civil de Mollet del Vallès, obre al públic només durant tres hores diàries, el que fa molts ciutadans que s’hi acosten hagin de tornar al dia següent. És atès per una sola persona, que ha cobrir també les consultes telefòniques. Això provoca cues innecessàries i fa que tràmits relativament senzills com demanar un certificat, requereixin hores d’espera per part dels usuaris.

Els jutjats de Mollet necessiten més personal i millors instal·lacions per atendre els usuaris com es mereixen. Més que mai és de justícia.