dijous, de maig 21, 2009

La crisi i el xollo del sou dels Eurodiputats

Les eleccions al Parlament Europeu del proper dia 7 de juny, tenen una de les previsions de participació més baixa dels darrers anys. Alguns calculen que estarà al voltant del 30 % del conjunt dels electors.

La previsió expressa quina és la desafecció dels europeus vers el que es cou a les sessions polítiques de la Unió Europea, motivada en gran part per la manca de transparència i per la manca de pedagogia que expliqui als ciutadans, a què es dediquen aquesta gent des dels seus despatxos de Brusel.les.

Una altra qüestió molt llaminera i que sovint genera baralles de galls als partits majoritaris són els sucosos sous dels eurodiputats. Els eurodiputats que siguin elegits el proper dia 7, cobraran 7.665 euros mensuals, el que multiplicat per 12 comporta un sou de 91.980 euros anuals. Però això només els sou base, no patiu que aquests pobrets no passen gana, no.

"Si ets un diputat llest, ordenat i una mica organitzat, et pots treure fins a 20.000 euros al mes, entre sou i dietes per assistència a sessions i comissions", explicava recentment un bon coneixedor de la casa. "Tot perfectament legal" i a disposició dels 729 diputats del Parlament.

Cada eurodiputat disposa a més de 17.000 euros mensuals per a contractar ajudants, i 3000 € més cada mes, per a material d’oficina !

A més, tenen tots els vols d’anada i tornada pagats en classe Business, i si viatgen en classe turista, se’ls s’hi abona la diferència. Poden convidar les persones que vulguin a Brusel.les, amb els vols pagats, i reben una bossa a banda en concepte d’allotllament i dietes...

Cada eurodiputat disposa d'un petit apartament-oficina, adjunt al Parlament amb bany i un llit per descansar i com que molts d'ells passen algunes nits en ell s'acaben embutxacant també el que els costaria l'hotel.

Per més “catxondeig”, amb el amb el nou Estatut dels Diputats al Parlament Europeu, els eurodiputats s'han assegurat una pensió que es podrà cobrar als 63 anys i que serà un 3,5% del salari per cada any que s'ha treballat com a diputat a l'Eurocambra.

Ara ja podeu engegar la tele i sentir com estan de preocupats alguns per perdre les seves poltrones milionàries. Ara ja podeu mirar-los a la cara i veure com els preocupa deixar de gaudir del seu xollo. La crisi que patim tots els treballadors, sembla que a ells no els hi afecta.

Però quin morro !

dijous, de maig 14, 2009

La xiulada

A Madrid treuen fum pels queixals per la xiulada del públic de la final de la Copa del Rei a l'himne espanyol. Se senten ofesos i animen a que catalans i bascos no hi participin en aquest torneig. Vés per on, " no me toques el pito que me irrito".

Però no havíem quedat que els nacionalistes érem els bascos i catalans ? És clar que qui té un Estat propi que li guarda l'esquena, no ha de preocupar-se per " veleidades identitarias", com diuen alguns, però amb "ramalassos" com aquest de la xiulada a tota aquesta gent els hi surt la seva veritable identitat.

Els mitjans de comunicació espanyolistes en van plens avui de la xiulada. Alguns fins i tot n'han fet notícia de portada. Encara però, no tinca massa clar si els va molestar més això o que guanyés el Barça...

Diuen que el futbol ha de ser només un esport i que els nacionalistes, els altres, és clar, sempre s'entesten en polititzar-lo. Seria bonic que el futbol fos només un esport. Però no el polititzen ells quan pressionen i subornen federacions internacionals per a impedir que catalans i bascos tinguem seleccions nacionals, amb dret a competir arreu del món ? No el politizen ells quan impedeixen l'entrada d'estelades als estadis ?

S'han preguntat perquè va xiular la gent que era present a Mestalla ? Serà perquè sentien que aquell era un himne amb el que no s'identificaven ? Cal respectar els simbols, els propis i els dels altres. Però quan els simbols són imposats per la força, i sovint per la força de les armes, potser és totalment comprensible que la gent es reboti. Què esperaven, que quan et neguen el dret més bàsic, el de ser i decidir per tu mateix, a sobre els hi riguis les gràcies ? Va home, va.

He sentit avui també les opinions d'alguns polítics catalans a sou de les seves centrals espanyoles. M'ha cridat especialment la d'en Zaragoza del PSC-PSOE, dient que "coses com aquestes no ajuden a la convivència" i fer-nos espanyols per decret, negar el dret a autodeterminar-se d'un poble, expoliar els seus recursos, torejar-lo com fan amb el tema de l'Estatut i el finançament, etc, això ajuda molt a la convivència ? Va home va !

Els espanyols tenen dret a demanar tot el respecte del món al seus simbols. Però fer-ho mentre neguen el dret a ser d'altres pobles, no és de rebut. No poden pretendre que a sobre els hi riguin les gràcies. Excepte els "mitgestites" de molts dels nostres polítics, que així ens llueix el pèl als catalans.

I per a colmo dels ridículs, la censura de la Televisió Espanyola. Es va lluïr tallant la retransimissió al moment de l'himne per a que la xiulada no es veiés arreu l'Estat. De peli del Berlanga. I la posterior emissió a la mitja part i al final del partit, quan ja van veure que l'havien cagada, va ser precísament per això, per cagar-s'hi. Sobretot perquè a sobre van trucar el tall i van apujar el volum del so de l'himne perquè la xiulada semblés només cosa de quatre. Quins pebrots !

I amb aquestes xapusses volen que ens sentim identificats ?
Va home, va !

dilluns, de maig 11, 2009

Pintades contra l'alcalde

Darrerament, estan apareixent a Mollet, unes pintades amb insults contra l'alcalde. Pel que em diuen, totes elles tenen un mateix missatge al.lusiu: " Monràs c......". I pel que sembla totes elles han estat ràpidament tapades per ordre municipal.

No cal ni dir que rebutjo fermament aquest tipus de conductes, però el fet que s'hagi de recòrrer a l'insult, curt i ras, per a expressar el que sigui, a més de ser intol.lerable, no diu gaire a favor dels vents que bufen a la ciutat.


Perquè una cosa és la crítica política, encertada o no,
això va segons els gustos, però amb arguments, sobre les actuacions o decisions que pren un determinat govern o càrrec públic. I altra ben diferent, és entrar a l'insult personal, rebutjable de totes totes, emparat a més, amb el benefici de l'anonimat.

Que la "democràcia" a Mollet, de la mà de la majoria absoluta del PSC-PSOE amb el suport tant agraït com innecessari de CiU éstà sota mínims, és quelcom que venim denunciant des d'Independents per Mollet ( IxM) des de fa temps. Ningú com nosaltres pot posar tants exemples dels abusos del poder municipal autoritari que s'ha implantat a Mollet sota el mandat de l'actual alcalde, i també sovint amb el silenci còmplice dels partits de la suposada oposició.

IxM ha estat exclosa per ordre de l'Equip de Govern, de debats públics a mitjans municipals, a l'entorn de campanyes com la de les Pruneres, de la que el principal impulsor ha estat precísament IxM,.Ha estat exclosa de formar part dels treballs del 2n Pla Estratègic de la ciutat, precísament pel seu treball i la seva visió crítica.Ha estat sotmesa a diferents formes " d'assetjament " policial, pel simple fet de demanar als ciutadans la seva signatura de suport .Ha estat vetada i ho segueix estant des de fa mesos, a la televisió municipal,- algú s'ha preguntat quants mesos fa que no surt cap notícia del treball que fem a la ciutat ?-. Ha estat ignorada, i ho continua estant, sense tenir resposta a les nostres instàncies i ni tan sols el lliurament de prop de 7000 signatures contra el projecte del pàrking de pagament de les Pruneres ha merescut una resposta escrita del Govern municipal. Ha hagut de suportar campanyes d'intoxicació i manipulació impròpies, etc,etc, i això només per posar alguns exemples, que poden demostrar de primera mà que parlem amb coneixement de causa.

Em preocupa que tot el "mal rotllo" que s'està sembrant a Mollet, s'estigui sortint del cistell, perquè no sabem cap on pot derivar. El tema de les pintades, més enllà de la bretolada, és també una mostra de que les coses no van bé. No s'estan fent bé les coses.

Quan la ràbia i la impotència es converteixen en pintades contra l'alcade, és hora de que algú reflexioni. Tant de bo, fos només cosa d'uns pocs brètols. Però m'ensumo, pel que veig dia a dia i pel que em diu la gent, que hi ha molt d'emprenyat al carrer. Ja se sap que mai no es pot tenir a tothom content, però quan el dit assenyala la lluna no et pots quedar mirant el dit... I tant els que manen, com els que no fan sinò una oposició tova i difuminada, com els mitjans d'informació que callen i atorguen i amaguen diàriament aquesta realitat, haurien de començar a pensar on pot acabar tot això.

Fins i tot el tema de l'eliminació de les pintades s'està fent malament. La majoria de les pintades sembla que han aparegut a parets d'edificis que ja estaven cobertes d'altres pintades i grafitis. La brigada municipal enviada a l'efecte s'ha dedicat només a eliminar les al.lusives a l'alcalde, deixant la resta intacta amb el "cabreig" dels veïns que no entenen que hi hagin pintades de primera i de segona. L'excusa municipal és que són edificis privats i se les han de netejar ells mateixos. Si l'única manera possible de que les netegi l'Ajuntament és que insultin a l'alcalde, igual estan estenent el mal, sense saber-ho, en lloc d'acabar amb ell, a més d'augmentar el número d'emprenyats a la ciutat, que puja com l'escuma.

A Mollet hem de canviar les coses. Cal més diàl.leg i menys imposicions. Més participació real i no de disseny i menys ordeno i mano. Menys panxes agraïdes amb alts sous i més atendre els problemes de la gent. Menys insults i també menys prepotència. No anem pas bé.