dijous, de juliol 26, 2007

El “ número màgic de Mollet: 716 milions de pessetes (4.312.640 €)

Independents per Mollet (IxM) vam llençar fa unes setmanes, una pregunta en forma d’endevinalla, per convidar als molletans a endevinar què era el “número màgic” que proposàvem : 716 .700. 391. Molts ciutadans ho han encertat. El numero en qüestió, són els milions, en pessetes, per entendre’ns, que ens costaran els polítics de l’Ajuntament en aquest mandat. Sí, més de 716 milions de pessetes, que sortiran dels nostres impostos. Això sí, sense comptar els augments d’aquests propers quatre anys, que ja vindran, ja.

Arrodonint i per conceptes, els partits de l’Ajuntament, -que encara no han fet públic el que es van gastar a la campanya electoral-, s’emportaran 278 milions de ptes (1.675.440€), els regidors de l’Equip de Govern, amb l’alcalde inclòs, 394 milions (2.374.400€) i els seus assessors, 43.624.800 ptes.(262.800€).

Sobren qualificatius, observant la passada de milions que aniran a parar a la repartidora municipal, tenint en compte les mancances que pateix la nostra ciutat. És evident que alguna cosa han de cobrar, però realment fan falta tants diners ? En què revertiran aquests diners a Mollet ? Què deuen pensar els propis treballadors de l’Ajuntament quan a ells amb prou feines els pugen un 2 %, mentre que els que manen s’apugen el sou més d’un 37 % ? Perquè han d’haver-hi sous de més de 10 milions -65.000 euros- a l’any, quan encara hi ha treballadors municipals que no arriben als mil euros al mes? Perquè s’augmenta el nombre de càrrecs directius i polítics, quan el que cal és més personal de base per servir als ciutadans ? Seguirem veient aquests quatre anys, com l’Ajuntament s’endeuta o deixa de fer coses perquè no té prou diners ?

El passat 26 de maig, els ciutadans van anar a les urnes. Cadascú va votar el que va creure oportú, o es va quedar a casa. Alguns ja han quedat ben servits. Notícies com aquesta no són el millor estímul per la participació. O potser sí. Dintre de quatre anys ho sabrem. Mentre tant, aneu pensant quantes coses positives per Mollet, podríem fer amb 716 milions, o amb tan sols una bona part d’ells... Massa diners de tots, destinats a les butxaques d’uns pocs.