dimecres, de desembre 06, 2006

Som una "noció"

Em sembla patètica la polèmica que s’ha originat a cal Montilla, pel tema de les banderes. El fet que la bandera d’un país no pugui onejar en solitari a casa seva, només passa a les colònies. I és que ho pintin com ho pintin, encara som una mena de país ocupat, menor d’edat, sense tots els drets que ens calen. Un país sota la tutela d’un Estat que es nega a reconèixer la nostra existència, amb uns governants submisos al poder colonial i encantats amb ell. Ens diuen i ens repeteixen que les lleis s’han de complir. Les injustes i opressores, també ?

Encara està vigent el Decret de Nova Planta ?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Txus!

Igual que amb molts dels temes que comentes a la teva pitàcora, estic d'acordíssim amb tu amb el que comentes, i en aquest cas sobre la nostra "noció" "nació" o com li volguem dir. La veritat és que havia consultat el teu blog ja fa temps, però ara, tornant a navegar per Internet, he tornat a trobar-te (ja vaig consultar tot el que dèieu sobre la EOI, ja que sóc amic de la directora), i en mirar la teva foto dos cops m'he adonat que tu vas ser la primera persona que em va ensenyar les primeres paraules d'anglès a 5è d'EGB, i ara aquestes paraules s'han convertit en un idioma que m'ajuda a sobreviure i a tenir un pis que m'he comprat en la teva (i espero que aviat "meva" també) ciutat ;) Sí, sóc profe d'anglès, ara a batxillerats i cicles formatius, i vaig interessar-me moltíssim per la implantació de l'EOI a Mollet arran de la compra del pis. De fet vaig estar a puntíssim de poder treballar allà mateix, però finalment no va poder ser (per cert, tinc un veí amb el teu nom i cognom, és un pis a la zona de l'Estació de França, d'obra nova, i em preguntava si era familiar teu...)

Jo suposo que em recordaràs, sóc en Juanjo Sánchez, un noi grassonet alumne teu al Luz Casanova fa la tira d'anys i participant de les colònies de l'escola, i germà de la Rosa Sánchez. Ara ja tinc 26 anys.

Més tard vaig ser monitor de les colònies també jo, i el teu esperit es va conservar. La veritat és que ets una d'aquelles persones que marquen i ja veig que lluites per la justícia social que tant ens manca, i ho fas de manera local, seguint aquella dita de la qual m'agrada parlar amb els meus alumnes (pensa globalment, actua localment). Per cert, una neboda teva em va fer classe de psicopedagogia a la Pere Tarrés quan vaig fer el curs de monitors.

Bé, només agrair-te tota la informació que aportes en el teu blog, donar-te les gràcies per tot el que em vas ensenyar, i ara miraré la vostra web per localitzar-vos a Mollet i quan ja m'instal.li a Mollet, d'aquí a un parell de setmanetes, m'agradaria fer-vos una visita i conèixer tot el que esteu fent.

Em sap greu esciure't aquí, però he estat buscant alguna atra adreça però no l'he trobada.

Una abraçada

Juanjo

Anònim ha dit...

Ei, Juanjo !

Ja me'n recordo de tu, i tant ! I de la teva germana, la Rosa, també. Bones peces, eh ? I sobretot, molt bona gent!

Me n'alegro molt de veure que tot t'ha anat tan bé i que has trobat un forat en aquest arriscat món de l'ensenyament. Benvingut al club !

Ja veus que hi ha qui seguim picant pedra... Hi ha tantes coses per canviar i per petites que siguin, totes són importants. No hem de perdre mai de vista la nostra utopia, és el que mou el món.

Benvingut també a Mollet,ja que a partir d'ara seràs un nou molletà. Espero que vagis descobrint de mica en mica,les coses bones d'aquesta ciutat que les té i moltes. Les dolentes ja es faran presents, sense que t'hi esforcis gaire. Com a tot arreu. Però per això treballem des d'Independents per Mollet, per intentar millorar-la una mica i fer-hi a tots la vida més agradable.
En aquest blog, i a la nostra web, pots veure algunes de les coses que anem fent, no hi són totes, però sí un bon tastet, per fer-se una idea.

Ja en parlarem quan estiguis per aquí. Si vols contactar amb mí, ho pots fer a l'adreça de correu d'Independents: " independentsmollet@yahoo.es".

M'ha fet molta il.lusió retrobar-te, Juanjo.

Una abraçada.
Txus.