dimecres, de setembre 26, 2012

25 de novembre

Vivim un dels moments més transcendentals de la història recent del nostre país. La gran manifestació de l’11 de setembre ha marcat un punt de no retorn pel que fa al nostre futur nacional. La crisi i les brutals retallades han aguditzat les contradiccions existents i accelerat un procés que ha provocat la convocatòria electoral del proper 25 de novembre perquè s’expressin tant els qui vam ser part de la mobilització de la Diada, com els qui es van quedar a casa.

Unes eleccions en clau plebiscitària que des d’Independents per Mollet (IxM) volem sense personalismes, en clau nacional i en clau social, i que han de donar la possibilitat de triar entre els futurs de país ens proposa cada força i entre els  models de societat i de polítiques per lluitar contra la crisi pels que cadascuna aposta. Unes eleccions que entenem des d’IxM, haurien de comptar amb un gran acord previ, amb calendari i full de ruta, dels partits que van donar suport a la mobilització de la Diada, per garantir que es retornarà la veu al poble de Catalunya per expressar en referèndum si vol o no esdevenir un nou estat lliure d’Europa. Un referèndum com el que venim reivindicant des de l’Assemblea Nacional Catalana i com el que aquesta setmana ha demanat el ple municipal, gràcies al suport de CiU, ERC i ICV-EUiA, i a la incomprensible abstenció del PSC de Mollet.

Ara és el moment. Per primer cop en molts anys, som els ciutadans els qui marquem el camí als governants i aquests no poden tornar a decebre’ns si no volen fer caure aquest país en una depressió de la que tardaríem anys en recuperar-nos. Tot està per fer i tot és possible, que deia el poeta. Podem resignar-nos a seguir com fins ara, o bé obrir una porta a l’esperança, canviar les coses, evitar la nostra desaparició com a nació i fer reeixir un projecte de transformació social. No hi ha millor escenari pels qui ens reclamem d’esquerres que tenir les eines d’un estat propi per fer realitat polítiques alternatives a la crisi.

No serà pas fàcil, ens posaran moltes traves i la campanya de la por, que ja ha començat, s’intensificarà encara més. Però res podrà aturar aquest poble si mantenim la determinació, si entenem que per primera vegada depén de tots i cadascun de nosaltres, perquè aquí no sobra ningú i paga la pena intentar-ho. Ara és l’hora molletans, el proper vint-i-cinc de novembre, tenim la paraula.