dissabte, de gener 28, 2012

El timbre vermell

Hi ha temes tabú, la prostitució, n’és un d’aquests. Als polítics que ens manen els sobra hipocresia i els falta la valentia necessària per a una legalització i regulació que segurament acabaria amb gran part de les problemàtiques que porta associada.

De timbres vermells hi ha a tot arreu. Mollet no és cap excepció i és públic i notori que a la ciutat hi ha llocs on s’exerceix la prostitució. Atenent a les denúncies que rebem a Independents per Mollet (IxM) sembla que a la ciutat, als darrers anys, ha proliferat el nombre de pisos particulars on s’exerceix aquest tipus d’activitat. No hi ha excuses, si els ciutadans ho sabem, l’administració ho sap encara millor.

Per això resulta ben curiós, que mentre l’Ajuntament dedica tants esforços a intentar acallar les veus crítiques de la ciutat, primer IxM i després els indignats, amb multes desorbitades, miri cap a una altra banda mentre es multipliquen activitats no regulades que ni paguen impostos com qualsevol altre negoci, ni han d’assumir els costos de legalitzar la seva activitat, projectes, adaptacions d’espais, mesures de seguretat, etc.

No tenim res en contra de les persones que s’hi dediquen, molt sovint també víctimes, ni entrarem en consideracions etico-morals que no ens pertoquen. Però els veïns als quals els toca la rifa de tenir un pis d’aquests problemàtics a la seva escala o al seu carrer, han de patir tot un seguit de molèsties provocades per la manca de civisme de la seva clientela, crits, sorolls, trucades intempestives, sensació d’inseguretat creixent, etc, que suposen una notable pèrdua de qualitat de vida.

L’administració i en aquest cas l’Ajuntament, que és qui té les competències, no pot seguir donant llargues, com sembla que ha fet fins ara, a les queixes de molts veïns, com els del carrer Lleida, que fins i tot han motivat alguna pregunta al ple municipal. Ha d’escoltar-los i oferir les solucions que li reclamen. Els forats legals existents no poden ser excusa per condemnar aquests veïns a patir un calvari. Els responsables municipals, amb l’alcalde al seu davant tenen l’obligació d’actuar allà on es detecten els problemes, mirar cap a una altra banda no els soluciona, els agreuja. Hi ha més d’una via. Segur que amb seny i voluntat també hi haurà més ganes.