dijous, de desembre 30, 2010

L’Ajuntament s’oblida de la Plaça Prat de la Riba

La plaça més emblemàtica de Mollet, la de Prat de la Riba, nucli central de la part més antiga de la ciutat es marceix oblidada pels nostres manaires de l’Ajuntament.

Només cal fer-hi una volteta per veure com gran part del ferm d’aquesta històrica plaça, conformat per llosses de panot gris, es troba en mal estat o directament esquarterat.

Per molts de nosaltres, la de Prat de la Riba, no és una plaça qualsevol. Acull els edificis de l’antic Ajuntament i el Mercat Vell, a més de la font modernista, i és sense cap dubta l’espai urbà amb més importància històrica i simbòlica de la ciutat i el més estimat pels molletans, malgrat els intents no reeixits de l’Equip de Govern municipal de desplaçar la centralitat a l’entorn del nou Ajuntament.

L’abandonament que pateix de la Plaça Prat de la Riba, és un exemple clar de la política que practica el Govern municipal de PSC i CiU, que ha optat per gastar-se milionades impressionants en tanques de disseny com la del Parc de Can Mulà, o en passeres molt costoses com la que uneix Ca l’Estrada amb el barri de la Casilla i oblidar-se d’altres espais de la ciutat que necessiten atencions urgents, però que deuen ser menys rendibles electoralment.

Els molletans no podem permetre aquesta desídia que afecta un dels nostres patrimonis més estimats. Cal que l’Ajuntament posi en marxa de manera urgent un pla d’actuació per a  reparar les deficiències detectades a la Plaça Prat de la Riba i que es garanteixi el manteniment adequat que un espai d’aquesta importància es mereix.

dimarts, de desembre 14, 2010

IxM atorga el premi "Caganer del 2010" a l'Alcalde de Mollet per l'ampliació de les zones blaves

Independents per Mollet (IxM) ha atorgat aquesta setmana, el guardó simbòlic del “Caganer del 2010“, personalitzat en la figura més típica dels pessebres catalans, a l’Alcalde de la ciutat, Josep Monràs.

L’Alcalde s’ha fet mereixedor d’aquest guardó, pels seus intents d’acallar el treball d’oposició crítica que portem a terme a la ciutat, amb sancions econòmiques a IxM -per un total de 2150 €-, arran de la nostra campanya de reivindicació de “Zones blaves gratuïtes mentre duri la crisi” i per la imposició de noves zones blaves als entorns del nou hospital de Mollet, als barris de Can Borrell i Santa Rosa.

Cal tenir present que a més de la creació noves zones blaves, en el que va de mandat, l’Ajuntament ha apujat el seu preu quasi tres vegades per sobre del cost de la vida, ja que l’IPC acumulat d’aquests anys és del 9,3% i aquest “nou peatge de Mollet” s’ha apujat en total un 24,87%.

Enguany, Independents per Mollet (IxM) hem decidit  honorar el nostre alcalde amb un caganer personalitzat que ben  segur li plaurà, perquè l’hem immortalitzat fent feina a sobre d’un dels elements del paisatge molletà que més s’estima, un parquímetre de la zona blava.

El Caganer de l’any, és el premi que l’agrupació dels independents molletans, va instaurar ara fa set anys, per a distingir aquelles “actuacions, personalitats, empreses o institucions, destacades,  pels seus demèrits i la seva contribució, a afectar els drets i la qualitat de vida dels molletans i el nostre patrimoni social, cultural, territorial o natural”.

En edicions anteriors, el caganer va ser atorgat entre d’altres, al manteniment del greuge del peatge de Mollet-La Llagosta de l’autopista C-33. A les empreses RENFE i ADIF per les deficiències del transport ferroviari.Als responsables del Consell Comarcal, pel tancament del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia del Vallès Oriental, durant mes d’un any. A la disbauxa de les obres d’estretament de la rotonda de Can Pantiquet, o a la privatització del subsol del pla de les Pruneres per construir un aparcament de pagament que va comptar amb l’oposició de 8000 ciutadans.

Independents per Mollet (IxM), farem arribar el guardó del “Caganer del 2010” al consistori municipal molletà, conjuntament amb un escrit que recorda breument els orígens d’aquesta figura del pessebre català.

dimecres, de desembre 01, 2010

Riera Seca i la Vinyota necessiten una sortida per l'Avgda Rabassaires

Independents per Mollet (IxM) no estem d’acord amb els canvis a la circulació que l’Ajuntament pretén aplicar a l’Avinguda de Rabassaires, perquè afectaran greument a la mobilitat i a la qualitat de vida de tots els veïns de la zona. L’Ajuntament pretén canviar el sentit del primer tram d’aquesta avinguda, i fer-lo ara d’entrada al nostre barri.

Aquest canvi de sentit agreujarà encara més la pressió de trànsit que ja patim i  els embussos diaris que es registren cada tarda  a la rambla Pompeu Fabra per sortir de Mollet. Cal recordar que l’altre tram de l’Avgda Rabassaires és de sentit contrari i això obligarà al carrer de Puntaires a suportar tot el trànsit provinent, tant dels dos trams de Rabassaires, com de l’interior de la zona comercial.

No sabem quina classe” d’atracció” exerceix sobre l’Equip de Govern municipal (PSC-CiU) l’empresa Decathlon, que primer va pagar menys diners pels terrenys, després va multiplicar la superfície edificable i ara li modifiquen el trànsit al seu gust, sense tenir en compte que es perjudica als veïns de la zona o que s’afecta la mobilitat del barri i una de les sortides més importants de la ciutat

Independents per Mollet (IxM) reclamem a l’Ajuntament que escolti els veïns de la zona, aturi els canvis que ha previst a la circulació de l’Avgda Rabassaires i es recuperi el seu sentit original de sortida de la ciutat. Si l’Ajuntament es nega a reconeixer el dret del barri a tenir mobilitat suportable i una sortida directa, caldrà que els veïns i veïnes sortim al carrer per fer-nos sentir.