dimecres, de juny 23, 2010

Moció d'IxM per reclamar pregoners molletans a la Festa Major

Independents per Mollet (IxM) hem presentat a l’Ajuntament una proposta de moció per reclamar que el pregó de la Festa Major sigui fet per ciutadans molletans o amb una estreta relació amb la nostra ciutat.

Els independents molletans, venim reclamant als darrers anys,  la necessitat d’avançar cap a un nou model de Festa Major  perquè  el model actual, malgrat l’esforç incalculable de les Colles, pateix moltes mancances. Creiem que per avançar en aquesta direcció, un dels primers i més factibles canvis que cal efectuar, és el de l’acte oficial que obre les celebracions, el pregó inicial de la Festa.

La lectura del pregó hauria de ser considerada un honor, no una actuació més de la Festa i acceptada amb aquest caràcter i òbviament de manera gratuïta. A més, en l’actual context de crisi, convertir el Pregó de la Festa en un espectacle mancat de “molletanitat”, amb pregoners forans que cobren milers d’euros per sortir a l’Ajuntament, llegir una xuleta i marxar, és seguir prenent el pèl als ciutadans, i francament, ja n'hi ha prou.

La moció d’IxM vol aconseguir el compromís del consistori perquè el pregó de la Festa, el faci un ciutadà o ciutadana de Mollet, que pugui donar testimoni de la vida i la memòria de la ciutat o del seu compromís, integració i estima a la mateixa. Seria la millor solució per a "molletanitzar" la Festa i a més ho faria gratis.

divendres, de juny 11, 2010

Volem un Centre d’Acollida d’Animals a Mollet !

Independents per Mollet (IxM) venim reclamant des de fa temps, la creació d’un Centre d’Acollida d’Animals a Mollet. El col·lapse del centre comarcal, sobretot a l’estiu, demostra que no n’hi ha prou amb un sol centre per garantir el servei que necessitem. La decisió de l’Ajuntament de portar els animals a Mataró atén a raons econòmiques, però contrasta amb la pila de milions que s’han gastat en obres no programades i gens prioritàries durant els darrers mesos. Amb el que ha costat la  tanca de disseny del Parc de Can Mulà, es podria haver refet la tanca i construït un centre com de Granollers. La cinquantena de municipis de la comarca necessiten com a mínim un segon centre d’acollida per a cobrir la demanda existent.

IxM volem un centre d’acollida d’animals a Mollet. És la millor solució i és perfectament viable si es mancomuna el servei amb els municipis veïns i s’adopta un nou model de gestió que redueixi costos i l’obri més a la societat. Una gestió participada per entitats de voluntaris, que es formarien adequadament, amb el suport i els recursos adients. A Mollet ja hi ha experiència. Si Vallès Natura, amb els escassos recursos que tenien van fer una feina tan lloable, que podrien fer amb bones instal·lacions i més mitjans?

Volem un centre amb un model de proximitat i compromís amb Mollet, amb un fort paper pedagògic, de sensibilització i educació de la ciutadania, de promoció de la tinència responsable d’animals i de l’adopció, d’aprofitament social del caràcter terapèutic que poden tenir els nostres animals per les persones necessitades. Un model que compti amb la complicitat de molts ciutadans sota la figura de socis-protectors, que reconegui el dret dels nostres animals a salvar la vida i a tenir una segona oportunitat.

Alguns deuen pensar que la solució per aquest problema, és allunyar-lo. IxM defensem que cal fer-li front i posar solucions de futur, aquí i ara. Aquest centre, s’haurà de fer tard o d’hora. Obviar-ho i pagar gent de fora és llençar els diners. Els qui manen estan tranquils perquè els animals no voten. Hi ha moltes maneres de recordar-los que els qui ens els estimem, sí.